Perearst Helve Laanmets lõpetab Tapal tegevuse

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lääne-Virumaal on vaja mitut uut perearsti.
Lääne-Virumaal on vaja mitut uut perearsti. Foto: Priit Simson / Postimees

1. oktoobrist lõpetab Tapal perearstina tegevuse dr Helve Laanmets, kes suundub tööle Soome.

Laanmets on Soomes juba mõnda aega osaliselt töötanud, seal jätkab ta tööd ka pärast Tapalt lahkumist. Põhjusi Soomet Eestile eelistada on tema sõnul mitu alates töötasust ja töökoormusest ning lõpetades patsientide suhtumisega oma arstidesse.

“Ma olen ühes ja samas perearstikeskuses töötanud üksinda 13 aastat, ma pole ükski kord kuu aega järjest puhkust võtnud, kõige enam nädala, haiguslehtegi ei olnud võimalik võtta, sest mul polnud asendusarsti,” rääkis Laanmets, kelle sõnul on soomlaste usaldus oma arsti vastu ning avatus samuti suurem.

Lääne-Viru maavalitsus on kuulutanud välja avaliku konkursi perearsti nimistu moodustamise õiguse andmiseks. Võimalikud kandidaadid peaksid selguma septembri alguseks.

Kui konkurss õnnestub, antakse kõik nimistusse kuuluvad patsiendid üle uuele arstile. Konkursi ebaõnnestumise korral määrab maavanem ajutise asendaja või asendajad kolmeks kuuks ning jätkab uue perearsti otsimist.

Kõigil dr Laanmetsa nimistusse kuulujatel on õigus otsida endale ka ise uus perearst. Selleks tuleb pöörduda avaldusega enda valitud arsti poole, kes otsustab nimistusse võtmise.

Lääne-Viru maavalitsuse haridus- ja sotsiaalosakonna juhataja Marge Lepiku sõnul on Tapale uue perearsti leidmine ilmselt raske, kuid ehk mitte nii keeruline kui arsti leidmine mõnda teise piirkonda. “Tapa vallas töötab lisaks dr Laan­metsale veel viis perearsti, nii on võimalus nende abiga siiski perearstiabiteenuse kättesaadavus tagada,” märkis Lepik. “Maakond vajab uusi arste, seetõttu ootame, et keegi huvitub Tapa praksisest, kuid lisaks puudub perearst nii Väike-Maarjas kui Tamsalus,” lisas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles