Doonoreid oodatakse Väike-Maarja rahvamajas

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Doonoripäev.
Doonoripäev. Foto: foto.scanpix.ee

Nii uusi kui püsidoonoreid oodatakse 4. augustil verd loovutama Väike-Maarja rahvamajas kella 11-15.



“Oleme väga rõõmsad, et kolme viimase aastaga on doonoreid enam ning seda just korduvdoonorite arvelt. Lisaks leiab meid üles järjest rohkem esmaseid doonoreid, kellest loodetavasti saavad samuti püsidoonorid. Ainult tänu doonoritele saame tagada piisavad verevarud abivajajate aitamiseks ja elude päästmiseks ning läänevirulased on sellesse alati märkimisväärse panuse andnud. Loodame, et Väike-Maarja inimestel on võimalus verd loovutama tulla,” rääkis verekeskuse juhataja dr Riin Kullaste.

Doonoriks sobib terve, puhanud ja söönud ning vähemalt 50 kg kaaluv inimene vanuses 18-60 eluaastat, kes on Eesti vabariigi kodanik või elanud Eestis elamisloa alusel üle ühe aasta.

Doonorite verd kasutatakse rasketel operatsioonidel ja sünnitustel, patsientide raviks verejooksu, raske trauma, aneemia, leukeemia, vähi- ja maksahaiguste, põletuste ning paljude teiste haiguste korral. Doonorivere toel on võimalikud ka paljud plaanilised operatsioonid, mida muidu liiga suure verekaotuse kartuses ei saaks teha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles