Politseiprefektile tuli töövahetus ootamatult

Toomas Herm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politseiprefekt Tarmo Kohvil jääb Virumaal kuritegevust puudutavate numbrite parandamine pooleli seoses uue töökohaga Lõuna politseiprefektuuri juhi ametikohal.
Politseiprefekt Tarmo Kohvil jääb Virumaal kuritegevust puudutavate numbrite parandamine pooleli seoses uue töökohaga Lõuna politseiprefektuuri juhi ametikohal. Foto: Peeter Langovits

Ida politseiprefektuuri politseiprefekt Tarmo Kohv tunnistas eelmisel nädalal ajakirjanikega kohtudes, et talle tuli politseipeadirektori ettepanek vahetada Lõuna prefektuuri juhi Aivar Otsaltiga kohad ootamatult.

 Detsembri esimesel päeval täitub Tarmo Kohvil Ida politseiprefektuuri juhina aasta. Alates uuest aastast istub mees Lõuna politseiprefektuuri juhi toolil, vahetades seal välja kaksteist aastat Lõuna prefektuuri juhtinud Aivar Otsalti, kes hakkab kamandama Virumaa politseid.

"Fakt on see, et Otsaltil lõppeb Lõuna prefektuuri prefektina töö," selgitas Kohv töökohavahetust. Tema sõnul tuli politseipeadirektori Raivo Küüdi ettepanek Otsaltiga kohad vahetada ootamatult. "Rohkem ma seda kommenteerida ei soovi," sõnas prefekt.

Rõõm ja mure

"Oleksin rõõmus, kui oleksin saanud siin olla kolm-neli aastat," jätkas Kohv küsimustele vastamist.

Vastuseks Virumaa Teataja väitele, et kuuldavasti soovib riigi politseijuhtkond prefektide vangerdusega pehmet maandumist väikeste skandaalikestega silma paistnud Aivar Otsaltile, selgitas Kohv, et prefektid suhtlevad omavahel väga tihedalt ja inimesena on Otsalt väga hea. Lisaks on ta pikaajalise kogemusega politseijuht.

Kohvi andmetel prefektuuri paljud töötajad kurvastasid, kui said teada juhtide vahetusest. "Kindlasti oli neid, kes rõõmustasid," lisas ta.

Suurimaks saavutuseks Virumaa politseis pidas Kohv seda, et suutis muuta korravalvurite suhtumist töösse. Et politseinikud mõistaksid - nad on selle kogukonna liikmed, kus töötavad. Ja et tööd tuleb tujust sõltumata teha hästi.

Samuti tegi prefekt alluvatele selgeks, et inimesi hinnatakse nende reaalse panuse järgi. "Ühe esimese muudatusena lõpetasin ära "joonlauaga palga maksmise"," sõnas Virumaa politseijuht.

Muudatusteks valmis

Kohv ei osanud öelda, kas hakkab Lõuna prefektuuris muudatusi tegema. "Enne tuleb olukorraga tutvuda," lausus ta.

Ida prefektuuri olulisematest tegemistest nimetas Kohv korrapidamisteenistuse reformimist. Selle tulemusena vastatakse tulevikus politsei lühinumbril 110 helistajale Jõhvist, kust antakse saadud info edasi välijuhtidele. Need hakkavad tegelema tekkinud olukordadega kohapeal.

Näiteks Rakverre korrapidamisteenistust ei jää. Küll aga on sealses politseimajas inimesed, kes tegelevad korravalvurite manu tulnud inimestega.

Virumaalt saadud eredamatest muljetest nimetas Kohv omavalitsusjuhtide erinevat suhtumist. Kui ta rääkis Lääne-Viru omavalitsusjuhtidele majanduskriisist tingitud võimalikest olukordadest politseis, siis alguses hakkasid omavalitsusjuhid prefekti ründama, justkui tema oleks kõigis hädades süüdi. Peagi saadi aga oma eksimusest aru ja küsiti, mida omavalitsusjuhid politsei heaks saavad ära teha.

Kui prefekt rääkis sama juttu Ida-Virumaa omavalitsusjuhtidele, siis suhtuti sellesse täiesti ükskõikselt.

Vastates küsimusele muutustest majanduses, ütles prefekt, et politsei peab olema valmis selleks, et raha antakse oodatust vähem.

Töökohad

• Tarmo Kohvi teenistus politseis algas 1991. aastal.

• Ta on olnud ametis riiklikus eriteenistuses, julgestusteenistuses ja julgestuspolitseis.

• 2004. aasta detsembrist on Kohv kaks aastat töötanud Lääne prefektuuri Pärnu politseiosakonna ülemkomissari ametikohal.

• 2006. aasta jaanuarist kuni Ida politseiprefektuuri juhiks saamiseni mullu detsembris on Kohv olnud ametis julgestuspolitsei julgestusosakonna politseidirektorina.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles