Õpilasteadlased lahkavad Viitnal võimalikkust ja usutavust

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viitna Pikkjärv.
Viitna Pikkjärv. Foto: Risto Kukk


Selle nädala alguses on Viitnale taas kogunenud üle kuuekümne teadushuvilise noore, et osaleda Õpilaste Teadusliku Ühingu suvelaagris. Selleaastase laagri teemaks on võimalikkus ja usutavus.
 

7. – 9. augustini toimuvas laagris lahkavad võimalikkuse ja usutavuse teemat oma seisukohalt erinevate teadusvaldkondade spetsialistid, näiteks Peeter Loorents (matemaatika), Toomas Kaevand (keemia) ning Natalja Viilmann (majandus ja pangandus). Laagris tuleb juttu ka eksoplaneetidest ning skeptikutest ja naiivikutest.

Lisaks ettekannete kuulamisele saavad laagris osalejaid ka aktiivselt kaasa rääkida, eriti õhtuti toimuvatel dispuutidel. Laagri jooksul on alati toimunud ka vähemalt üks retk tutvumaks piirkonna looduslike vaatamisväärsustega, tänavu käiakse Viru rabas.

Õpilaste Teadusliku Ühingu (ÕTÜ) tegevus taaskäivitati 2004. aastal, ning Viitna laager on üks ühingu aasta tippsündmusi. Tänaseks on ÕTÜ-st tuule tiibadesse saanud paljud tegevteadlased. ÕTÜ tegevusi koordineerib Sihtasutus Archimedes.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles