Lastekodu ehitamisel sai määravaks asukoht

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vinni vallavanem Toomas Väinaste (vasakul) koos ehitusfirma esindajaga lastekodukompleksi nurgakivi panekul.
Vinni vallavanem Toomas Väinaste (vasakul) koos ehitusfirma esindajaga lastekodukompleksi nurgakivi panekul. Foto: Aarne Mäe

Maavalitsust esindanud sotsiaal- ja tervishoiuosakonna juhataja kohuseid täitev Helbe Jaanimägi avaldas lootust, et aasta pärast on viis ilusat maja Vinni alevikus püsti ja lapsed hüppavad seal rõõmsalt, sest neid lapsi on, kes seda elamist vajavad.

Uus lastekodukompleks toodi Vinni vallavanema Toomas Väinaste sõnul Vinni alevikku just seepärast, et ehitus odavam oleks, sest kommunikatsioonid on lähedal.

Samas asuvad vahetus läheduses kaks lasteaeda, Vinni-Pajusti gümnaasium, kauplused, spordikompleks ja arstipunkt. "See ongi see eelis, et kõik on käe-jala juures," lausus vallavanem.


Lastekodukompleks näeb ette viit pereelamut, kus hakkavad elama pered, ja ühte tegevusmaja, mille alla tuleb spordisaal, psühholoogi kabinet, suur saal ja väiksemad saalid, laoruumid, garaaž ja terrass.

Ühte elamusse kavatsetakse panna elama ema ehk siis kasvataja ja kaheksa kuni kümme last. Sellega püütakse anda lastele ettekujutus perekonnast kui sellisest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles