Vägilased Baruto, Kanter ja Padar toetavad Lurichi monumendi rajamist

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärast kohtumist Kultuuriministeeriumis poseerisid vägilased Martin Padar, Baruto ja Gerd Kanter Tallinna Reaalkooli juures asuva G.Lurichi bareljeefi taustal.
Pärast kohtumist Kultuuriministeeriumis poseerisid vägilased Martin Padar, Baruto ja Gerd Kanter Tallinna Reaalkooli juures asuva G.Lurichi bareljeefi taustal. Foto: Ilmar Saabas

Neljapäeval kohtusid Kultuuriministeeriumi kantsler Siim Suklesega kolm eesti vägilast: olümpiavõitja Gerd Kanter, profisumo maailma tippu kuuluv sumomaadleja Baruto ehk Kaido Höövelson ja judo raskekaalu Euroopa meister Martin Padar, et arutada Väike-Maarjasse Georg Lurichi monumendi rajamise toetamist.

Olümpiavõitja Gerd Kanter nentis, et Georg Lurich oli suur kuju Eesti spordi ja rahva tutvustaja ning väärib väärikaid märke.

Kantsleriga kohtumisel konkreetsetest tähtaegadest küll ei räägitud, kuid Gerd Kanter leidis, et ausammas peab Väike-Maarjas püsti olema 2016. aastaks, mil möödub 140 aastat Georg Lurichi sünnist.

Lurichi fondi halduskogu liige Raul Rebane ütles, et plaanitu teostumise järel on Väike-Maarja esimene asula maailmas, mida ehib sportlasele püstitatud monument.

2008. aastal moodustati Sihtasutus Eesti Rahvuskultuuri Fondi Georg Lurichi fond algkapitaliga 100 000 Eesti krooni. Fond on mõeldud Georg Lurichi tõekspidamiste väärtustamiseks ja tema mälestuse jäädvustamiseks.

Lurichi monumendi rajamiseks toetuste ja annetuste kogumiseks on ka Väike-Maarja vallavalitsus avanud eriarve, kuhu on kogunenud ligi 100 000 Eesti krooni.

Nädal varem, 3. augustil külastas Kaido Höövelson (Baruto) ka oma sünnikohta Väike-Maarjat, kus ta kohtus vallamajas Georg Lurichi fondi halduskogu liikmete ja vallavalitsuse esindajatega, et arutada, kuidas ta saab omalt poolt kaasa aidata Eesti legendaarse suurkuju Georg Lurichi põhimõtete väärtustamisele, tervislike eluhoiakute järgimisele ja spordi arengule.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles