Lääne-Virumaa ja Dobele vaheline koostöö kestab

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lääne-Viru maavalitsus.
Lääne-Viru maavalitsus. Foto: Tairo Lutter / Virumaa Teataja

Hiljuti külastas Lääne-Viru maavalitsuse kolmeliikmeline delegatsioon sõpruspiirkonda Dobelet Lätis.


Lääne-Virumaa ja Dobele vaheline leping, mis sõlmiti 2001. aastal, on keskendunud seni eelkõige kultuurile. Visiidi käigus arutleti edasiste koostöövõimaluste üle ning külastati Dobele iidse lossi festivali. Kultuurialase koostöö toimimisest annab tunnistust see, et nädal varem aset leidnud Dobele sõprusfestivalist võttis osa ka Rakke naisrahvatantsurühm Lääne-Virumaalt. Veel käesoleva aasta lõpus on kavas rahvusvaheline laulukooride festival samuti Dobeles, millel osalemiseks on tehtud ettepanek ka meie maakonna lauljatele.

Seekord tutvuti veel Läti põllumajanduse, toiduainetööstuse, aga ka näiteks Dobele piirkonnas asuva biogaasi tehasega, mis on suurim Põhja-Euroopas.

Seekordse visiidi üheks põhiteemaks oli võimalik uus ühisprojekt, mis keskenduks kohalike omavalitsuste tasandil ettevõtlusalade laiendamisele ja arendamisele. Sama teema pakkus huvi Rootsist Jönköpingi esindajatele nende juunikuise Lääne-Viru külaskäigu ajal.

Et saada rahastust Põhja- ja Baltimaade ettevõtluse ja tööstuse mobiilsusprogrammi raames, on võimalik esitada ühine projekt Põhjamaade Ministrite Nõukogule. Järgmine toetuse taotluse esitamise tähtaeg on 2012. aasta märtsis ja üheks tingimuseks on, et projekti oleks kaasatud vähemalt kolm riiki – kaks Põhjamaad ja üks Balti riik või kaks Balti riiki ja üks Põhjamaa.

Seega tehti ettepanek Dobelele, kes kinnitas oma osalemisvalmidust.

Kui kõik osapooled on oma osalemise ametlikult kinnitanud, esitatakse Lääne-Viru maavalitsuse eestvedamisel 2012. aasta kevadel Dobele, Jönköpingi ja meie maakonna ühistaotlus, et nimetatud valdkonnaga edasi tegeleda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles