Rakvere linnavolinik käib politseiga kohut

Toomas Herm
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere linnavolikogu liikme Allan Jaakuse väitel ei näe Väike-Maarja poolt sõitja enne Tõrma ristmikku paigaldatud kiirust piiravat märki, mis jääb punase katuse varju.
Rakvere linnavolikogu liikme Allan Jaakuse väitel ei näe Väike-Maarja poolt sõitja enne Tõrma ristmikku paigaldatud kiirust piiravat märki, mis jääb punase katuse varju. Foto: Allan Jaakus

Politseilt lubatud sõidukiiruse ületamise eest 36 eurot trahvi saanud Rakvere linnavolikogu liige Allan Jaakus vaidlustas karistuse kohtus.

Lugu juhtus 26. aprilli õhtul kella poole üheksa paiku Tõrmas Y-kujulisel ristmikul, kus ringtee poolt tulles suundub vasakule viiv tee Koeraverre, parempoolne Väike-Maarjasse.

Jaakus sõitis tol õhtul Väike-Maarja poolt ja Tõrma kalmistu juures sõidukiirust mõõtev politseinik fikseeris selleks 71 kilomeetrit tunnis. Lubatud suurim sõidukiirus on seal 50 kilomeetrit tunnis.

Jaakus selgitas, et ta ei näinud sõidukiirust piiravat liiklusmärki, sest see jääb hoone punase katuse varju. Liiklusmärgi nähtavus jätab tema sõnul soovida eriti õhtuhämaruses ja pimedal ajal. Seega lähtus ta varem nähtud liikluskorraldusvahendi nõudest, mille järgi võis sõita kiirusega kuni 70 kilomeetrit tunnis.

Rakvere linnavolinik tugines kohtusse minnes seadusesättele, mille järgi “peab liikluskorraldusvahenditega antav teave olema nähtav ja loetav nii valgel kui ka pimedal ajal sellele liiklejale, kellele see on mõeldud”.

Samuti väitis Jaakus, et liikluskorraldusvahendi nähtavuse üle ei otsusta politsei, vaid märgi paigaldaja ehk maanteeamet. Seepärast pöördus linnavolinik ka maanteeameti poole. Paraku aga sealt vastust tänaseks kohtuistungiks ei jõutud saata ja istung lükati edasi septembrisse. Jaakuse sõnul lubati talle maanteeametist, et varju jääv liikluskorraldusvahend pannakse teise kohta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles