Kullas tegi konkurentidele säru

Margus Martin
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kiviõlis jahtisid klassis MX1 Eesti meistrivõistluste arvestuses punktilisa tosin sõitjat.
Kiviõlis jahtisid klassis MX1 Eesti meistrivõistluste arvestuses punktilisa tosin sõitjat. Foto: Rauno Kais

Kiviõlis sõidetud motokrossi Eesti meistrivõistluste kolmandal etapil lõi MX1 klassis platsi puhtaks Väike-Maarjast pärit Harri Kullas. Kodustel tiitlivõistlustel oli see talle teiseks järjestikuseks etapivõiduks.

Husqvarna soolotsiklit ohjav Pärnu motoklubi esindaja Kullas näitas Ida-Virumaal head minekut juba kvalifikatsioonis, kus ta sõitis kiireima ringiaja, edestades paremuselt teist aega näidanud lähikonkurenti Tanel Leokit Sõmerpalu motoklubist 0,2 sekundiga. Järgnevate kiireimad ringid olid juba üle pooleteise sekundi kehvemad.

Samasugust joont hoidis Harri Kullas kahes finaalkihutamises, kus ta pääses kohe stardist juhtima ja kontrollis mõlemat sõitu algusest lõpuni. Päeva kokkuvõttes järgnesid maksimumpunktid teeninud ja tiitliheitluses kolmandaks tõusnud väikemaarjalasele teisena meistrivõistluste liidrina jätkav Leok ning kolmandana Kullast üldtabelis 21 punktiga edestav Erki Kahro (Kahro Racing).

Kaks ülejäänut Eesti meistrivõistluste punktitabelis klassis MX1 esikümnesse kuuluvat krossimeest Priit Rätsep ja Indrek Mägi Kiviõlis ei võistelnud.

85-kuubikuliste tsiklite arvestuses oli rakverlane Mikk Martin Lõhmus (PMC Addinol Honda Racing) nii mõlemas võistlussõidus kui ka kokkuvõttes neljas. Meistrivõistluste punktitabelis on tema päralt kolmas positsioon.

Eeloleval nädalalõpul ootab 12-aastast poissi ees juba märksa olulisem mõõduvõtt, Euroopa meistrivõistluste finaal, mis sõidetakse Tšehhis Loketis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles