Maret Ani jätab profispordi, aga mängib tennist edasi

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakverlannast tennisist Maret Ani tänas Tallinnas pressikonverentsil peetud kõnes kõiki, kes teda profisportlase teel aidanud ja toetanud.
Rakverlannast tennisist Maret Ani tänas Tallinnas pressikonverentsil peetud kõnes kõiki, kes teda profisportlase teel aidanud ja toetanud. Foto: Aarne Mäe

Eesti üks paremaid tennisiste Maret Ani teatas eile Tallinnas toimunud pressikonverentsil, et profisportlase etapp tema elus on läbi, aga reketit nurka ei viska: teeb jõudumööda trenni ning utsitab Rakveres tennisehuvilisi lapsi ja täiskasvanuidki.


Rohkem kui aasta vigastuse ja tervisehädade tõttu võistlusspordist eemal olnud Rakvere profitennisist Maret Ani ütles Tallinnas oma sportlaskarjääri lõpetamisest teatamise pressikonverentsil, et lõpliku otsuse tipptennisest taandumise kohta tegi ta paar nädalat tagasi pärast pikka kaalumist.

“See oli raske ja valus ja pisarateni kurb otsus, aga olen selle sammuga sisimas leppinud ja rahul. Elus on ka muid asju, millega tegeleda, millest rõõmu tunda ja elu teisest vaatenurgast näha,” lausus üle tosina aasta võõrsil elades turniirilt turniirile  rännates profitennisisti leiba söönud Maret Ani.

Reketit nurka Maret siiski ei viska, keskkooli lõpuaasta õpingute kõrvalt jätkab ta Rakveres noorte ja täiskasvanute tennisealast koolitamist, mängib ja harjutab ise samuti edasi.

“Mulle meeldib oma oskusi ja teadmisi teistega jagada, lapsi õpetada, nendega suhelda ja aidata neil tennisistiks kasvada,” rääkis Maret Ani. “Ja muidugi ei ütle ma ära oma abist ja kogemustest, kui seda vajavad teised mängijad või Eesti Tenniseliit noorte juhendamisel,” lisas Ani.

Suurde tennisesse sattus Maret Ani õige noore neiuna otse koolipingist, kui tuli võimalus hakata treenima Itaalias sealsete treenerite käe all. “Algul oli paar aastat väga raske, aga edaspidi läks kergemaks. Kogesin, et tippu jõuda pole raske, sinna püsima jääda aga palju raskem,” nentis Ani oma sportlaspõlvele tagasi vaadates.

Tenniseelus saavutatuga jääb esimese eestlasena tennisistide maailma edetabelis esisaja sisse – 2006. aasta mais 63. koht – murdnud ning sellega Eesti tenniseajalugu teinud Maret Ani rahule.

“Võin uhke olla oma karjääri üle. Väikese tüdrukuna Eestist läksin ja jõudsin sel alal üht-teist märkimisväärset ära teha,” ütles ta. “Eriti suur rõõm oli mul Fed Cupi naiskonnas Eesti riigi eest mängida, sain seda teha rohkem kui kümnel aastal. Aitasin naiskonnal tõusta maailmaliiga esitosinasse.”

Parimateks üksikmängu saavutusteks peab 29aastane Maret Ani Indian Wellsi turniiril üksikmängus 16 parema hulka jõudmist ning 2006. aastal WTA 3. kategooria turniiril Acapulcos poolfinaalis mängimist. Unustamatult väärikas oli ka 2004. aastal Australian Openil Suure Slämmi turniiril koos tšehhitar Libuse Prusovaga paarismängus poolfinaali jõudmine. ITFi turniire õnnestus Maretil võita seitsmel korral.

Võimalikele vihjetele suurde tennisesse tagasipöördumise teemal poetas Maret Ani, et on mängija, kes platsil väga palju liigub ning vajab head füüsilist ettevalmistust. Paraku pole tervis enam nii korras, et saaks teha nii tugevat trenni.

“Kui aga Eesti võistkond mind tulevikuski vajab, olen valmis näiteks paarismängus platsile minema. Kes teab, võib-olla võistlen järgmisel suvel ka Eesti tiitlivõistlustel mõnes paarismängus,” lubas ta.

Pressikonverentsil tänas Maret Ani kõigest südamest oma arvukaid toetajaid, eeskätt perekonda, esimest treenerit Aita Põldmaad, Eesti Tenniseliitu, sponsoreid Tallinki ettevõttest ja paljusid fänne.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles