Sotsiaalminister Maret Maripuu pöördumine

Maret Maripuu
, sotsiaalminister, reformierakond
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maret Maripuu.
Maret Maripuu. Foto: Peeter Langovits

Elu on suurim kingitus. Kallist kingitust tuleb osata hoida.

 Iga meie otsus või otsustamatus võib saada määravaks.

1. detsembril tähistame AIDSi vastu võitlemise päeva. Meil on 6860 HIV nakkuse kandjat - see on kaugelt rohkem kui Põlva linnas elanikke.

HIV ja AIDSi ohtu ning levikuteid peame tundma, et osata hoida end ja oma lähedasi. Turvaline, hooliv ja teineteist austav lähisuhe ning kaitsevahendite kasutamine peavad olema esmatähtsad.

Kui aga peaks tekkima nakkusekahtlus, tuleb kindlasti ennast testida. Inimene peab ise hoolima oma tervisest, julgema astuda see samm, et ennast testida. Mida varem jõuab nakatunu arsti juurde, saab diagnoosi ning vajaliku ravi, seda paremad on tulemused. Tänaseks on HIV vastane ravi niivõrd arenenud, et HIV viirusekandja saab ravimitest abi. Õigeaegne ravi aitab nakatunul säilitada elukvaliteeti, kaitseb teda ja tema lähedasi. Igale HIV nakatunule tagab vajaliku ravi Eesti riik.

Kui inimene hoolib oma tervisest, näitab see, et ta hoolib ka teistest inimestest. Tähelepanelikkust, osavõtlikkust, tahet märgata oma kaaslast peab Eesti ühiskonnas olema rohkem. Seda oskust soovin teile kõigile alanud advendiajaks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles