Vihula golfirajal saab reisida läbi Balti riikide

Aarne Mäe
, peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Golfimängu juurde käivad ka kaunid daamid ja golfiauto, nõnda oli see nädalavahetusel ka Vihulas.
Golfimängu juurde käivad ka kaunid daamid ja golfiauto, nõnda oli see nädalavahetusel ka Vihulas. Foto: Tiit Mõtus

Vihula mõisapargis avati nädalavahetusel peetud turniiriga omapärane minigolfiväljak, mille radadel võib näha Eesti, Läti ja Lee­du vaatamisväärsusi, seega saab mängu käigus justkui läbi nende riikide reisida.



Temaatilisel 18 auguga rajal tegi avalöögi Lääne-Viru maavanem Einar Vall­baum, kes ütles, et suur golf ja minigolf on täiesti erinevad asjad, kuid pidas ka Vihula rada väga heaks võimaluseks vaba aega veeta.

“Kindlasti on see väga sobiv ja hariv peredele ja lastele, kuid siin kannatab lõbutseda kõigil,” ütles Vallbaum.
Ta pidas kõige raskemaks seda rada, kus kõrgub Suur Munamägi ning pall tuleb ajada selle tippu torni alla.

Äratundmist pakkuvaid objekte on seal aga veel. Näiteks Pika Hermanni torn, Kaunase raekoda, Narva kindlus, Tartu ülikool ja Toompea loss. Kogu mänguplats on jagatud kolmeks riigiks ning ühelt mänguväljalt teisele liikudes tuleb ka piire ületada.

Sellise platsi rajamise ideele ärgitas kaasa ka Vihulas toimunud mullune tippkohtumine kolme Balti riigi peaministri osavõtul.

Kaunist pühapäeva olid tulnud Vihulasse minigolfimänguga veetma hulk huvilisi, nende seas ka Vihula vallavanem Rene Treial oma perega, samuti oli väljas Virumaa Teataja esindus.

Projekti on toetanud EAS ja Euroopa Liidu Regionaalse Arengu Fond.

Vihula minigolfirada koos Vihula Puhkeküla kompleksiga peaks lõplikult valmima 2011. aasta lõpuks. Vihula mõis kuulub Unique Hotels Groupile.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles