Lumekoristajad kutsuti linnavalitsusse vaibale

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lumekoristusega oli probleeme mitmel pool Rakveres.
Lumekoristusega oli probleeme mitmel pool Rakveres. Foto: Kadri Haavajõe

Rakvere linnajuhid ei olnud rahul aktsiaseltsi Cleanaway tegevusega läinud nädala lumetormi tagajärgede likvideerimisel, mistõttu otsustati töövõtjat trahvida.

 Esmaspäevasel Rakvere linnavalitsuse istungil oli üks põhiline teema üle-eelmisel nädalavahetusel Eestit tabanud lumetormi järgne lumeuputus.

Linnavalitsuse istungil andsid aru linna kõnniteede puhtuse eest vastutava ASi Cleanaway esindajad: Põhja regiooni juht Tiit Orissaar ja piirkonnahaldur Rainer Randver.

Rakvere abilinnapea Ain Suurkaevu sõnul said teised lumetõrjujad oma ülesannetega enam-vähem hakkama, kuid Cleanawayle on nii linnavalitsusel kui linnakodanikel tõsiseid etteheiteid. Linnavalitsus kuulas firma esindajate selgitusi ja põhjendusi ning Ain Suurkaev võttis need kokku sõnadega: "Tegemata jäänu põhjused olid nende arvates kõik väljaspool neid, mis antud situatsioonis ei õigusta nende tegevust karvavõrdki. Meie hoiatuskirjad on saadetud ning linnavalitsuse istungil küsimust käsitletud."

Linnavalitsus võttis Ain Suurkaevu sõnul vastu otsuse kasutada firma suhtes kõikvõimalikke rahalisi sanktsioone.

Rakvere linna keskkonnainsener Jüri Eljas ütles, et firmale on võimalik teha ühekordset trahvi 5000 krooni ning pärast kolme trahvi on linnal õigus leping lõpetada ja nõuda 100 000 krooni leppetrahvi.

Samuti tuleb Cleanawayl kinni maksta nendest tegemata jäänud ja teiste tehtud töö. Nimelt tegid Cleanaway poolt puhastamata jäänud bussipeatused puhtaks Rakvere Linnahoolduse OÜ ja AS Raktoom.

Firma esindajad Tiit Orissaare ja Rainer Randver tegid ka ise ettepanekuid, kuidas tänava- ja kõnniteede puhastajate tööd paremini koordineerida.

Tiit Orissaare möönis, et neil tuleb tunnistada tõsiseid vajakajäämisi oma töös, mis olid põhjustatud ilmastikutingimuste kiirele muutusele reageerimata jätmisest.

Tema sõnul oli firmal ka varutraktor, kuid seda ei saanud Tallinnast enam kätte.

"Me peame tunnistama, et ainult sellel, kes midagi ei tee, ei juhtu midagi," ütles Tiit Orissaare.

Samuti andis ta välja veksli, et niisugust olukorda enam ette ei tule.

Piirkonnajuht Rainer Randveri sõnul on neil normaaltingimustes võimalik välja panna viis meest ja traktor, ekstreemsete olukordade puhul saab rääkida kaheksast inimesest ja kahest traktorist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles