Väike-Maarja avas internetimuuseumi

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Väike-Maarja muuseum.
Väike-Maarja muuseum. Foto: Internet

Väike-Maarja muuseum avas aadressil www.v-maarja.ee/muuseum veebilehe, mis kajastab nii kohalikke kui üleeestilisi kohaliku looga haakuvaid muuseumiuudiseid, tutvustab Väike-Maarja muuseumis säilitatavaid eksponaate.

Koduleht annab paikkonna turismiretkede ja matkaradade infot. Muuseumipoe kaudu saab aimu, milliseid paikkonnaga seotud trükiseid Väike-Maarja muuseumist kaasa saab osta.

Olemas on piletiinfo ja kontaktid, samuti täienev viidete nimekiri kohalike huviväärsuste ja teiste muuseumide veebilehtede kohta.

Muuseumi kodulehelt avaneb otsetee Pandivere pärandkultuuri koguvale lehele. Koostöös Väike-Maarja Põllumeeste Seltsi pärandkultuuri osakonnaga koondatakse sinna pärandkultuurset materjali, kõik teadjad ja huvilised saavad saata lisainfot, fotosid, aidates nii omalt poolt kaasa kogumistööle.

Koos kodulehega on vaatajaile avatud ka Väike-Maarja muuseumi esimene internetinäitus “Vana aja lapsed piltniku juures”. Veebiväljapanek on mõeldud lõunasel puhkehetkel vaatamiseks või õhtul uudistamiseks.

Fotodele olevad lapsed on jäädvustatud pea sajand tagasi, kutsudes vaatajat meenutama aega, mil teda ennast lapsena fotograafile viidi, toolile istuma pandi ja naeratada paluti või mainiti lindu, kes fotoaparaadist välja pidavat lendama. Internetinäitusele valis Väike-Maarja muuseumi ja erakogudest pilte Marju Metsman.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles