Õpilased loovad oma koolide võrdlustabeli

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kanal2

Eesti Õpilasesinduste Liit toob järgmiseks kevadeks õpilasteni interaktiivse koolide võrdlustabeli. Veebilehe populariseerimise tulemusel väheneb laiema avalikkuse ja haridussüsteemis osalejate seas riigieksamite põhjal tehtava pingerea tähtsus. Ainult riigieksamitel põhinevad pingeread annavad koolivalikut tegevale õpilasele liialt ühekülgset informatsiooni.


"Valmiv veebileht annab põhikooli lõpetavale noorele teavet koolide võimaluste ja eripärade kohta," selgitab koolide võrdlustabeli projektijuht Robert Aps.

"Loodame, et noored arvestavad senisest enam koolivaliku tegemisel enda huvide ja isikuomadustega ning kujundavad teadlikult oma edasist haridusteed."

Muuhulgas võib põhikooli lõpetaja leida ja kõrvutada teavet õppesuundade, sportimisvõimaluste, huviringide ja koolilõuna kohta. Seega peegeldab info kooli keskkonda ja õppekava väliseid enesetäiendamise võimalusi. Tulevikus on plaanis koolides läbi viia rahulolu uuringuid ning saadud tulemusi võrdlustabeli lehel kajastada.

Koostöös Pärnu Noortekoguga loodi sel aastal pilootprojektina Pärnu linna koolide võrdlustabel. Põhikooli lõpetajad leidsid, et veebileht aitas neil paremini edasiõppimise otsust teha, sest see andis iga kooli kohta detailse ülevaate. Pilootprojekti tulemust näeb lehel http://koolid.ee/.

Eesti Õpilasesinduste Liit on vabatahtlik demokraatlik ühendus, mis ühendab Eesti üld-, kutse- ja erihariduskoolide õpilasesindusi. EÕEL on suurim õpilaste esindusorganisatsioon Eestis, esindades oma liikmete kaudu üle 100 000 õpilase.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles