Selgusid Lääne-Virumaa aasta õpetajad

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Martti Marksoo.
Martti Marksoo. Foto: Tairo Lutter / Virumaa Teataja

Konkursi komisjon valis esitatud taotluste põhjal tänavuseks maakonna aasta õpetajaks koolide valdkonnas Elo Üleoja, lasteaedade valdkonnas Inara Seppeli, maakonna aasta õpetajaks huvikoolide valdkonnas sai Edvin Lips ja haridusjuhtide valdkonnas Martti Marksoo.


Maakonna esindajana osaleb Martti Marksoo 8. oktoobril Eesti Haridustöötajate Liidu ja Eesti haridus- ja teadusministeeriumi korraldataval aasta õpetajate üleriigilisel vastuvõtul Tartus.

Maavanem Einar Vallbaum tunnustab kõiki tänavusel konkursil esile tõstetud õpetajaid oktoobris õpetaja kuu raames. Aasta õpetaja konkursile esitati üksteist kandidaati.

Koolide valdkonnas oli kandidaate kolm: Rakvere reaalgümnaasiumi muusikaõpetaja Elo Üleoja, Rakvere gümnaasiumi eesti keele õpetaja Enel Suutre ja Väike-Maarja õppekeskuse müüja eriala kutseõpetaja Anneli Kütt.

Lasteaedade kategoorias esitati kaks kandidaati: Kunda lasteaia Kelluke liikumisõpetaja Elle Türkel ja Rakvere lasteaia Kungla liikumisõpetaja Inara Seppel.

Haridusjuhtide valdkonnas oli neli kandidaati: Muuga põhikooli direktor Agnes Maasild, Kadrina lasteaia Sipsik direktor Anne Känd, Rakvere reaalgümnaasiumi direktor Martti Marksoo ning Tapa gümnaasiumi õppealajuhataja Tiina Piip.

Huvikoolide kategoorias esitati tunnustamiseks Kadrina kunstidekooli, Kunda muusikakooli ja Rakvere muusikakooli õpetaja Edvin Lips.

Lisaks aasta õpetaja konkursi tavapärasele neljale valdkonnale kuulutas maavalitsus käesoleval aastal välja eraldi kategooria, et esile tõsta ka maakonna noori õpetajaid. Aasta noore õpetaja tiitli pälvis Rakvere reaalgümnaasiumi klassiõpetaja Helen Medari.

Lääne-Virumaa aasta õpetaja konkursi eesmärk on esile tõsta, tunnustada ja tutvustada üldsusele maakonna haridustöötajate tegevust, selgitada välja parimad pedagoogid ja haridusjuhid, kes on saavutanud töös väljapaistvaid tulemusi, pälvinud lugupidamise nii kolleegide, õpilaste kui ka lastevanemate seas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles