Exclusive avab taas uksed uue nimega

Toomas Herm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärast väikest pausi avab ööklubi Rakvere kesklinnas taas uksed. Uue nimega.
Pärast väikest pausi avab ööklubi Rakvere kesklinnas taas uksed. Uue nimega. Foto: Meelis Meilbaum

Ümberkaudsetele elanikele pinnuks kõrvas olnud ööklubi Exclusive Rakveres Laial tänaval avab 9. septembril taas uksed, kuid siis on lõbustusasutuse nimi Sviit.



Muutused ei piirdu mitte ainult nimevahetusega. Ööklubi omanikfirma Night Agency OÜ juhatuse liige Ilmar Veiman rääkis, et nimemuutus on tingitud omanikeringi muutusest. Omanikke Veiman nimetada ei soovinud, sest juriidilised toimingud on veel lõpetamata.

Eelmise aasta lõpus avatud ööklubi sulges Veimani sõnul juuni keskel, pärast Viru ralli lõpetamist, uksed plaanipäraselt, sest ruumides oli vaja üht-teist teha.

Et ümberkaudsed elanikud kaebasid kohalikule omavalitsusele lõbustusasutusest kostva lärmi üle, siis hakkasid linnavõimud eelmise aasta lõpus asja uurima ja avastasid, et ööklubi omanikfirmal puudub ümberehitustööde tarvis vajalik projekt. Samuti pole omavalitsuselt taotletud ehitusluba.

Rakvere linna ehitusjärelevalve insener Ellen Kuusik rääkis, et esmalt pöördus linn kinnistu omaniku Solar Invest OÜ poole. Omanik aga viitas rentnikule ehk osaühingule Night Agency. Viimase esitatud projekt oli Kuusiku sõnul puudulik ja linn andis selle parandamiseks aega 19. augustini.

Ida-Eesti päästekeskuse järelevalveteenistuse juht Marti Siim ütles, et 14. jaanuaril tehtud tuleohutusülevaatusel tuvastati, et ööklubis puudub automaatne tulekahjusignalisatsioonisüsteem.

Ilmar Veiman ütles eelmise nädala reedel, et tulekahjusignalisatsioonisüsteemi juba paigaldatakse ja ilmselt saab see selle nädala lõpuks valmis. Äriühing palus linnavõimudelt projekti täiendamiseks tähtaja pikendust. Veimani sõnul soovis linnavalitsus, et projektis kirjutataks lahti suitsuruumi näitajad. Seda nüüd ka tehti. Veimani kinnitusel vastasid suitsuruumi parameetrid enne ja vastavad samuti praegu seaduses sätestatud nõuetele.

Eelmise nädala neljapäeva õhtul mõõdeti mürataset. Selleks kutsuti spetsiaalselt kohale diskor, kes mängis muusikat ja samal ajal mõõtis sertifitseeritud ettevõte mürataset.

Et ööklubi asub III kategooria alal, siis müratase ei tohi seal päeval olla üle 65 ja öösel üle 50 detsibelli. Mõõtmised näitasid, et müratase vastab normidele.

Osaühingu Night Agency omanikel on osalus Viljandi kesklinnas asuvas ööklubis. “Viljandis pole mingeid probleeme,” märkis äriühingu juhatuse liige Ilmar Veiman. Tema kinnitusel on võimalik ööklubi pidada Rakvereski. “Ega me muidu vaeva ei näeks,” lisas ta.

Veimani sõnul pole ööklubil politseiga probleeme olnud. Mõnel korral on turvamees pidanud lõbustusasutuse ees korda rikkuvatele inimestele politsei kutsuma.

Veiman pidas oluliseks, et turvamees jälgib ka väljaspool lõbustusasutust toimuvat. Samas viitas ta, et tegemist on ikkagi tiheda liiklusega kesklinnaga ja ümberkaudsete elanike rahu häirijad ei pruugi olla ööklubi kliendid.

9. septembril ööklubi Sviit avamisel astub lavale Tanel Padar ja ansambel The Sun.

Hoone Rakveres Kuke tänavas, kus tegutseb ööklubi Carola, on kohtutäitur Kairi Laiõun pannud mitmel korral müüki. Laiõuna sõnul pole ostjat seni leitud. Järgmine oksjon on kavandatud 6. septembrile.

OÜ Carola kinnistu on müügis maksu- ja tolliameti nõudel. Laiõuna teatel on nüüd tekkinud ka teine äriühingu võlausaldaja – SEB pank.

Kohtutäituri kinnitusel ta müügil olevas hoones tegevust pole keelanud.

OÜ Carola juhatuse liige Villu Nurmoja ütles, et tegevus jätkub nii saunas, ööklubis kui ka spordiklubis.

Copy
Tagasi üles