Reaalgümnaasiumi võimlas elab kotermann

Andres Pulver
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Martti Marksoo (vasakult), Ain Suurkaev ja Andres Jaadla on nõutud - imur on musta vanni tilgutanud paraja portsu vett, aga kust niiskus tuleb, ei oska keegi öelda.
Martti Marksoo (vasakult), Ain Suurkaev ja Andres Jaadla on nõutud - imur on musta vanni tilgutanud paraja portsu vett, aga kust niiskus tuleb, ei oska keegi öelda. Foto: Arvet Mägi

Rakvere reaalgümnaasiumis on venimajäänud remont küll lõppenud ja kool õppeaastaks valmis, kuid probleeme on võimla põrandat kimbutava niiskuse ja vett läbi laskva aatriumi katusega.


Värskelt remonditud Rakvere reaalgümnaasiumi maja võtab koolipoisid-tüdrukud küll kenas kuues vastu, kuid probleeme siiski jagub, sest uue ja uhke võimla põrand lainetab ning aatriumi katus laseb ladinal läbi.

Võimlas on küte sisse lülitatud ja kaks suurt niiskuseimurit töötavad ööpäev läbi ning eemaldavad õhust mitu pange vett päevas, kuid põrand lainetab ühest nurgast niiskuse tõttu jätkuvalt.

Rakvere abilinnapea Ain Suurkaevu sõnul on võimla põrandat uurinud mitu asjatundjat, kuid keegi ei suuda aru saada, kust niiskus võimlasse pääseb.

“Põrand on lahti võetud, aga alt on kõik kuiv, aluspind oli pool aastat varem valmis valatud, seega ei saa kuidagi olla, et betoon polnud kuivanud,” rääkis abilinnapea nõutult.

Põranda paigaldanud OÜ Stigmari esindajad on käinud korra nädalas asja uurimas. Nii Suurkaev kui reaalgümnaasiumi direktor Martti Marksoo kinnitasid, et Stigmari mehed tööd tunnevad ja on ilmselt oma ala parimad Eestis.

“Vett kusagil ei ole, kuid õhuniiskus kasvab ikka,” kurtis Marksoo. “Ühtegi käegakatsutavat leket ei ole, aga põrand kerkib nagu taigen,” sõnas ta ja lisas, et inimest, kes oskaks nõu anda, ei ole leitud.

Ain Suurkaev ütles, et reaalgümnaasiumi ehitusel on silma peal hoitud väga põhjalikult ja kui tavaliselt on linnas ehitusobjektidel järelevalvet tegemas üks firma, siis reaalgümnaasiumis oli neid koguni kaks. “Kõik tööd on korralikult tehtud, Facio on öelnud, et kui mingi nende viga tuvastatakse, on nad valmis kohe töö ümber tegema, ent keegi ei oska viga leida,” lausus Suurkaev.

Linnapea Andres Jaadla arvas, et küllap on võimlas end sisse seadnud kotermann, kes nüüd põranda kallal trikke teeb.
Küll on aga viga ilmne võimla kõrval olevas aatriumis, kus katus vihmaga lihtsalt läbi laseb. Kooli majandusjuhataja Aime Juuro sõnul sajab katus läbi päris mitmest kohast.

Ka ootab lõplikku viimistlemist aatriumi põrand. “Epoksiidvaiguga kaetakse põrand sügisesel koolivaheajal, põrand veel elab, nii et ootame pisut,” kõneles Ain Suurkaev.

Kevadeks on vaja lahendada ka aatriumi temperatuuriprobleem, mis tähendab abilinnapea sõnul ülima tõenäosusega kliimaseadme paigaldamist. “Kui ikka päike lõõskab, läheb siin väga kuumaks ja õhutusluukidest ei ole ju mingit kasu, kui väljas palav on,” lausus Suurkaev.

Lisaks Faciole ja selle allhankijatele askeldasid reaalgümnaasiumis ka kohaliku firma OTO Ehitus mehed, kelle tööga nii koolijuht kui linnaisad väga rahule jäid. OTO Ehitus remontis eraldi hanke käigus kahel korrusel ruume, mis esialgsest riigihankest välja jäid.

Kõige uhkem on endisesse õpetajate puhkeruumi tehtud kokandusklass, mis väga moodsalt sisustatud. Samas muretses Martti Marksoo, et seni on ostetud vaid hädavajalik ja raha kulub võimlast niiskuse väljaimamisele.
Kena võimla jääb aga ilmselt tühjalt seisma, sest praeguses seisus tunde seal Marksoo hinnangul läbi viia ei saa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles