Sel nädalal

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Helve Ploomi sõnul on tänapäeval piimaplekkegi raske leida, sest inimestel pole neid enam alles.
Helve Ploomi sõnul on tänapäeval piimaplekkegi raske leida, sest inimestel pole neid enam alles. Foto: Meelis Meilbaum

Koolikella helin

Neljapäeval algas uus kooliaasta, mis tõi Lääne-Virumaal esimestesse klassidesse 584 kooliuusikut.

 Tegu on aastakümnete lõikes kõige väiksema esimesse klassi astujate arvuga. Ka kümnendatesse klassidesse läks üllatuslikult vähe õpilasi. Murranguline oli kooliaasta algus Rakveres, kus Rakvere gümnaasiumi koolipere osana alustasid õppetööd Rakvere vene gümnaasiumi õpilased ja õpetajad. Söed jäävad tuha alla hõõguma, sest halduskohus alles hakkab arutama, kas peatada liitumisprotsess või mitte.

Vana uus president

Riigikogu valis kolme fraktsiooni eelneva kokkuleppe alusel esmaspäeval esimeses hääletusvoorus ülekaalukate häältega Toomas Hendrik Ilvese teiseks ametiajaks presidendiks. Ilves kogus salajasel hääletusel 73 häält, mis ületas viie häälega vajaminevat 68 häält. Keskerakonna esitatud vastaskandidaat Indrek Tarand sai 25 häält. Eks nüüd paistab, kas Ilves jätkab vanaviisi või muudab stiili.

Piimapukid kaitse alla

Põllumajandusminister tegi ettepanku võtta kaitse alla piimapukid kui Eesti maaelu ja põllumajanduse ühte ajajärku sümboliseerivad maastikuarhitektuuri osad. Tudu käsitöötare-muuseumi õuel seisab piimapukk, mis sai juba neli aastat tagasi muuseumieksponaadiks, olles niimoodi oma ajast ees.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles