Esimene seebikas levitas rallipisikut

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõusu tänavalt Vallikraavi tänavale kulgenud laskumisvõistlusest võttis osa üheksa autot.
Tõusu tänavalt Vallikraavi tänavale kulgenud laskumisvõistlusest võttis osa üheksa autot. Foto: Meelis Meilbaum

Neljapäeval Rakveres esimest korda toimunud seebikarbirallil võis näha nii traktorit, tanki kui raketti. Raja kõrvalt kõlasid aga lubadused järgmisel korral ka oma autoga kindlasti osa võtta.



Tõusu tänavalt Vallikraavi tänavale kulgenud laskumisvõistlusest võttis osa üheksa autot, teiste seas ka Tank Rudy, mis võitis esikoha nii kevadel Põlvas kui nädalavahetusel Tallinnas peetud seebikarbirallil.

Rakveres esimest korda korraldatud võistluse eesmärgiks oli tutvustada mujal Eestis tuttavat ala ka läänevirulastele ja kutsuda lapsevanemaid üles oma lastega koos ehitama.

Ürituse ühe korraldaja Mart Pitsneri sõnul jäi päris mitu kaugemat osalejat ka seekord tulemata, sest peljati vihmale kiskuvat ilma. Järgmistel kordadel lubati kindlasti kohal olla.

Preemiaid jagati välja 100 meetri sõidus paigalstardist,  maksimumkiiruse eest, mida mõõdeti radariga, samuti mitmeid eripreemiaid.

100 meetri läbimise võitis Belarus (aeg 21.92 sekundit), teine oli Vinni Punn (21.94) ja kolmas Välgunool-Hiireke (21.96).
Suurima kiiruse saavutas Tornaado A (32 km/h), teist ja kolmandat kohta jagasid GAZ 51 Kolhoosielu Edendajad ja Rakett (31 km/h).

Eripreemia said K-Rait kõige väiksemate rataste eest, Tornaado kõige suuremate rataste eest, GAZ 51 Kolhoosielu Edendajad ühiskondliku lähenemise eest ning Välgunool-Hiireke, mille roolis oli võistluse ainuke naispiloot.

Mart Pitsneri sõnul tänati eraldi ka tublisid isasid, kes oma poegadele autosid konstrueerida ja ehitada aitasid: Indrek Lindet Tallinnast, Hugo Vainot ja Andrus Vabaorgu Lääne-Virumaalt. “Isiklikult kuulsin kaht isa, kes lubasid oma lapsele järgmiseks võistluseks ka auto ehitada,” kinnitas Pitsner.

Õhtu järgnes koolialguspeoga keskväljakul, mõlemat üritust juhtis Ilja Golomb.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles