Prokuratuur hoiatab rahapesijate uue petuskeemi eest

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Internet

Viru ringkonnaprokuratuur avastas hiljuti rahapesijate uue petuskeemi, mille puhul pakutakse ohvrile head teenimisvõimalust, kui ta oma pangakonto kurjategijatele kasutada annab.


Viru ringkonnaprokurör Irina Karo rääkis, et ühele naisele jäi elektroonika odavmüügiga tegeleva portaali lehel silma link “lisatöö”. Seal oli kuulutus, kus taheti rentida ükskõik millises euroliidu pangas arve plastikkaardiga ja juurdepääsuga internetti.

Nõutav oli sularaha väljavõtmise limiit alates 1000 dollarist päevas ja võimalus teha pangaülekandeid interneti vahendusel. Omalt poolt lubati pangakonto rentijale nõustumise eest 500 dollarit, millele lisanduks ühe konto eest 100 dollarit kuus. Detailselt oli kirjeldatud rentimise protsessi.


Naine otsustas kasutada head võimalust lisaraha teenida ja avaski enda nimel pangaarve, kaardid ja koodid saatis kokkulepitud aadressile Leetu. Kui lubatud renditasu ei laekunud, kahtlustas naine halba. Kontrollimisel selguski, et tema arvelt oli tehtud ülekandeid ja seejärel see kinni pandud.

“Teenimise asemel mässitakse teid aga teie teadmata rahapesuskeemidesse,” kommenteeris juhtunut ringkonnaprokurör Irina Karo. “Dollarite ja eurode asemel rahakotis saa­te närvikulu ja rea sekeldusi.”

Kui inimene kahtlustab, et on sattunud kurjategijate ohvriks, tuleb sellest teatada politseile.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles