Rakvere on üks kalleima toasoojaga linnadest

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Korsten.
Korsten. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Konkurentsiameti kinnitatud kaugkütte hindasid võrreldes selgub, et linnadest on kõige kallim toasoe Raplas, kus toasooja piirhinnaks on kehtestatud 83,48 eurot megavatttunni eest. Raplale järgnevad Rakvere (79,43 eurot) ja Narva-Jõesuu (79,09 eurot).


Rakverega suuruselt võrrel­davates linnades on sooja hind oluliselt madalam – nii on Viljandis megavatttunni piirhinnaks kehtestatud 66,05 eurot, Keilas 57,97 eurot, Valgas 59,44 eurot ja Sillamäel 44,77 eurot. Kõige vähem peab kaug­kütte eest maksma Narvas, seal on piirhinnaks 32,98 eurot megavatttunni eest.

Pärnus maksab toasooja megavatttund 49,55 eurot, Kohtla-Järvel 47,35 eurot. Linnadest on kaugküte suhteliselt kallim veel Jõgeval, kus piirhind on 76,09 eurot.

Kõige kallim on toasoe Kiili vallas – 95,59 eurot megavatttunni eest, pea sama palju maksab toasoe ka Kaereperes Raplamaal ning Päinurmes Järvamaal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles