Tapal tuleb üleriigiline etlusvõistlus

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Peeter Langovits/Postimees

Tapa vallavalitsus, linnaraamatukogu ja kirjandusklubi on algatanud Ellen Niidu nõusolekul üleriigilise I-VI klasside laste etlusvõistluse “Ellen Niiduga Midrimaal”.

Võistu etlemise eesmärgiks on populariseerida algklasside õpilaste hulgas hea eesti lasteluule lugemise tava. Ühtlasi algatab üritus noorematele koolilastele mõeldud üleriigilise igaaastase etlusvõistluse.

Võistlema hakatakse kevadise koolivaheaja esimesel esmaspäeval Tapal, kus Ellen Niit on aastatel 1938-1943 koolis käinud.

Esimene lõppvõistlus peetakse Tapa vene gümnaasiumis 16. märtsil 2009 üldhariduskoolide õpilaste vahel.

Tapale oodatakse igast maakonnast kaks esinejat: üks nooremast ja üks vanemast vanuserühmast. Lisaks maakondadele on oodatud kaks esinejat ka Tallinnast, Tartust ja Tapalt.

Iga maakond või linn otsustab oma esindaja valimise korra üle iseseisvalt. Hinnatakse kahes vanuserühmas: I-III klassid ja IV-VI klassid. Võistlusjuhendi leiab Tapa linnaraamatukogu kodulehelt.

Tänavu 13. juulil tähistas paljude laste lemmikkirjanik Ellen Niit oma 80. sünnipäeva. Ellen Niidu luuletusi lugedes on üles kasvanud praeguste laste isad ja emad ning isegi vanaisad-vanaemad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles