Turiste huvitavad linnus, mõisad ja suveniiripoed

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere turismiinfopunkt.
Rakvere turismiinfopunkt. Foto: MEELIS MEILBAUM/VIRUMAA TEATAJA

Rakvere turismiinfokeskuse juhataja Kaie Leuska sõnul varieerusid turistide päringud seinast seina, kuid kõige enam päriti Rakvere linnuse kohta.


"Turiste huvitasid ka meie mõisad ning suveniiri- ja käsitöökauplused, harvem küsiti infot majutuse või ürituse kohta. Tavaliselt on turistil enne siiatulekut majutuskoht varem broneeritud,“ rääkis Kaie Leuska.

Käesoleva aasta juulis ja augustis kasutas Rakvere turismiinfokeskuse teenuseid kokku 1546 inimest, mis moodustab 60% kogu aasta jooksul turismiinfokeskuse poolt teenindatud klientidest.
Välismaalased moodustasid juulis ja augustis turismiinfokeskust teenindatud turistide seas 60%, ülejäänud olid siseturistid.

Välisriikidest külastasid Rakvere turisinfokeskust mainitud kahe suvekuu jooksul kõige rohkem Soomest pärit turistid (26%), järgnesid Saksamaalt (20%) ja Venemaalt (13%) pärit turistid.

Alates 15. septembrist hakkab Rakvere turisminfokeskuses kehtima sügistalvine lahtiolekuaeg ja turismiinfokeskus on sel ajal avatud esmapäevast reedeni kell 9-17. Suvekuudel oli turismiinfokeskus avatud iga päev.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles