Eesti otsib Londoni olümpiaks väärikaid tõrvikukandjaid

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Londoni 2012 OM tõrvik.
Londoni 2012 OM tõrvik. Foto: Internet

Ülemaailmne olümpiamängude toetaja Samsung Electronics kutsub koostöös Londoni olümpiamängude ametliku saadiku kergejõustiklase Mikk Pahapilli ja Eesti Olümpiakomiteega kõiki eestlasi esitama kandidaate 2012. aasta Londoni olümpiamängude tõrvikukandjateks.


Kahel Eesti inimesel õnnestub saabuval suvel saada suure au osaliseks - osaleda olümpia tõrvikujooksul Suurbritannias ning kanda enda käes olümpiatuld. Eestist on eelnevalt sellel jooksul Pekingi ja Torino olümpiamängude ajal kaasa löönud kolm inimest.

Selleks, et need kaks inimest leida, toimub samsung.ee lehel avalik konkurss, kus kõigil huvilistel on võimalik esitada oma kandidaat. Kandidaadiks võib esitada inimese, kes on andnud endast ühiskonna ja teiste hüvanguks enam, kui temalt on eeldatud.

“Et saada osa olümpiamängudest, esindada oma riiki ja rahvast, kutsun kõiki üles esitama oma tõrvikukandja kandidaat. See võib olla igaüks meie seast, kes on andnud omapoolse panuse ühiskonna ja teiste hüvanguks,” ärgitas spordisõpru tõrvikukandja valimises aktiivselt kaasa lööma olümpiamängude saadik Mikk Pahapill.

Kandidaadiks võib esitada oma sõbra, klassikaaslase, töökaaslase, sugulase, hea tuttava või ka enda jaoks tundmatu inimese, kui leitakse, et just tema on see, kes väärib võimalust Londonis olümpiatuld kanda.

Tõrvikukandjate valimine toimub Eestis ja mujal maailmas kahes etapis. Kuni 16. septembrini saab igaüks Samsungi kodulehel registreerida oma kandidaadi, kelle kohta tuleb koostada lühikirjeldus, miks just nimetatud isik peaks saama olümpiatõrviku kandjaks.

Teises etapis valib Eesti Olümpiakomitee ja Samsungi esindajatest koosnev žürii välja 20 sobilikku kandidaati, kelle poolt saab anda oma hääle Samsungi kodulehel alates 22. septembrist kuni 30. septembrini. Kaks kõige enam poolthääli kogunud kandidaati saavad võimaluse osa võtta järgmise aasta 18. maist kuni 27. juulini Suurbritannias peetavate Londoni olümpiamängude tule kandmisest. Täpne tõrviku kandmise koht ja aeg tehakse teatavaks hiljem.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles