Vanavanemate päeval saab avalöögi eakate harrastuskunstnike konkurss

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Volodymyr Sokolov.
Volodymyr Sokolov. Foto: etnoweb.ee

Vanavanemate päeval, 11. septembril saab alguse üle-eestiline eakate harrastuskunstnike konkurss, mille võitjal avaneb võimalus eksponeerida oma töid lisaks Eestile ka Ukrainas, Kiievi Petšerski Suurkloostris. Tööde esitamise tähtaeg on 15. oktoober, võitja kuulutatakse välja 17. oktoobril.
 

"Meie ümber on palju suurepäraseid kunstnike, kelle anne jääb vahel märkamata," märkis üks konkursi eestvedajaid, Jekaterina Rõzenko.

"Nad on täiesti tavalised inimesed, kes väljendavad ennast läbi oma loomingu. Nad on meie kuldses eas tuttavad,sõbrad, kaaslased ning kallid vanavanemad."

Harrastuskunstnikud, kel vanust vähemalt 60 aastat, on oodatud esitama oma töid "Vanaema-vanaisa" konkursile. Rõženko sõnul pole konkursi avalöök vanavanemate päeval sugugi juhuslik. "Tahame rõhutada põlvkondade ühtekuuluvust. Ootame, et oma vanavanemate tegemisi märkaksid ning julgustaksid osalema just lapselapsed. Samuti võib nii mõnigi eakas vajada abi näiteks taotluse täitmisel ja fotode üleslaadimisel konkursi veebiküljele."

Osalemiseks on vaja täita ankeet projekti kodulehel internetis www.etnoweb.ee/babusididusi . Juurde tuleb kirjutada lühike iseloomustus enda ja oma hobi kohta ning lisada vähemalt 3 fotot oma töödest.

Võitja saab oma töid ekponeerida oktoobri teises pooles eeskätt Ukrainas, Kiievi Petšerski Suurkloostri galeriis "Nef", kuid kindlasti ka Eestis.

"Juba kahe nädala pärast, 22. septembril avatakse sama projekti raames Tallinnas kahe eaka Ukraina harrastuskunstniku tööde näitus. 86 aastane Volodymyr Sokolov voolib puidust loomakujusid, millest igaühega on seotud mingi lugu või mõistujutt. 82 aastane Ganna Tsaryuk-Grytsyk maalib pilte Ukraina loodusest ja maastikust. Nende tööd on tehtud suure armastusega ning on mõeldud kõigile inimestele sõltumata nende rahvusest, vanusest või usust," rääkis Jekaterina Rõženko.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles