Eesti otsib Häid Eeskujusid

Virumaa Teataja
, Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eelmise aasta Hea Eeskuju Oliivia Narits.
Eelmise aasta Hea Eeskuju Oliivia Narits. Foto: Ardi Ilves


Alanud on kandidaatide esitamine konkursile Hea Eeskuju 2011, millega tunnustatakse koolinoori, kelle pealehakkamine, sihikindel töö ja võime kaasa haarata teisi, on muutnud meie kodukanti ja elukeskkonda paremaks.

Konkursi võitjale on välja pandud stipendium 1300 € väärtuses. Stipendium on mõeldud õpingute alustamiseks ülikoolis, kõrgkoolis või täiendõppeks huvikoolides. 20 Hea Eeskuju lõppvooru pääsenule kingib Tallink Laheda Koolipäeva merel. Hea Eeskuju 2011 võitja esitaja sõidutab Evenor Londonisse.

Esitatud kandidaatidest kirjutatud lugusid hindab žürii Riigikogu esimehe ja konkursi patrooni Ene Ergma juhtimisel ning paljude noorteorganisatsioonide ning ühiskonnategelaste osavõtul. “Peame tunnustama neid tublisid noori, kes on korda saatnud midagi enam kui neilt on oodatud on,” märkis Ene Ergma.

Hea Eeskuju 2010 konkursi võitis Tartu tüdruk Oliivia Narits, kes on oma südameasjaks võtnud AIDS-i ja HIV alase teadlikkuse tõstmise. Oliivia sõnul andis tiitel talle hulganisti enesekindlust, et sarnase olulise, kuid tihti välditava teemaga edasi tegeleda.

Hea Eeskuju kandidaate saavad esitada 16.oktoobrini kõik inimesed, kes usuvad, et kandidaadi tublid teod vääriksid tunnustust. Kandidaatide esitamiseks on vaja saata tema lugu ning põhjused, miks on just see noor tiitlit väärt Hea Eeskuju žüriile. Seda saab teha kodulehel http://www.noortekonverents.ee.

Tänusündmuse auhinna-gala toimub noortekonverents Lahe Koolipäev raames 3. novembril Pärnu Kontserdimajas.

Hea Eeskuju on neljandat aastat toimuv kõige laiapõhjalisem silmapaistvate kooliõpilaste tunnustamissündmus. 2010. aastal esitati konkursile ligi 100 lugu. Lugusid esitati värsi- ja proosavormis, noortest, kes avastavad uusi loomaliike kuni õpilasteni, kes varahommikul laudas lehmi ja lambaid söödavad.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles