Sõmerul algavad taas keskkonnakolmapäevad

Virumaa Teataja
, Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Punakas narmasnutt - mürgine.
Punakas narmasnutt - mürgine. Foto: Sille Annuk.

Sõmeru keskusehoones algavad taas keskkonnakolmapäevad. Sel kolmapäeval, 14. septembril on räägib seentest ja sammaltaimedest Eesti Loodusmuuseumi Botaanika osakonna juhataja Loore Ehrlich.

Sammaltaimed ehk samblad on kuni mõnekümne sentimeetri kõrgused taimed. Maailmas tuntakse kokku umbes 16 000 liiki sammaltaimi. Eestis kasvab ligikaudu 560 liiki, millest enamik (umbes 400) on lehtsamblad.

Seened esinevad kõikjal biosfääris, kuid enamik neist on tähelepandamatud nii oma väikeste mõõtmete kui varjatud eluviisi poolest. Sageli elavad nad sümbioosis taimede, loomade ja teiste seentega. Seened võivad muutuda märgatavaks siis, kui neile kasvavad viljakehad, samuti hallitusena. Kübarseentele kasvavad kübarad.

Nagu alati, illustreerib loengut nii slaidiprogramm, fotod kui näitus erinevatest sammaldest, samblikest ja seentest. Keskkonnaõhtu algab kell 18.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles