Sügisnäitus mõõdab vererõhku

Inna Grünfeldt
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere galerii.
Rakvere galerii. Foto: Tairo Lutter / Virumaa Teataja

Rakvere Galerii sügisnäituse nimega “Vererõhk 2011” ootab kunstnikke kujutama tänast maailma, tänast Euroopat, tänast Eestit, tänast Rakveret, tänast mina ja minu maailma.

Aasta 2011 on pöörane aasta: Jaapani maavärin, Eesti jalgratturid Liibanonis vangis, Oslo tulistamine, Londoni tänavavägivald, kaitseministeeriumi ründamine Tallinnas, mässav Põhja-Aafrika, Kreeka rahakriis ... Mis on nende sündmuste ühine nimetaja ? Annaks taevas, et sõjajumal Mars päris üles ei ärkaks!

Uus päev toob läbi meedia meile uusi emotsioone, üks võimsam kui teine. Iga järgmine peab tugevam olema, et eelmist ületada ja üllatada.

Ja mida saame meie selles vägivalla-infos peale hakata? – Raadio kinni keereata, telekas aknast välja visata, ajalehed ahju toppida või hoopis vastupidi: peegeldada, infosurvele vastu astuda, oma suhtumist näidata, reageerida negatiivsele positiivsega. Kunstnik saab vägivallale vastu astuda vägivalla eitamisega, armastusega, sallivusega, märkamisega, hoolivusega.

Vägivallast väsinud inimesed ootavad praegusel jõhkrusest tiinel ajal kunstilt helgemat väljapääsu, paremat maailma. Me ei pane jaanalinnu kombel peab liiva alla, me lükkame hoopis selja sirgu ja vaatame julgelt kaugemale. Ehk paistab sealt see, mida inimesed - peale kunstnike! - ei märka.

“Head Lääne-Viru kunstnikud, paneme seljad kokku, anname kurjale maailmale vastulöögi oma kunstiga – sügisnäitusega. Kui meedia tõstab halbade uudistega ühiskonna vererõhku, siis meie teeme vastupidist,” õhutab kunstnikke töövahendeid haarama Virumaa Näituste juht Raivo Riim..

Sügisnäituse töid oodatake Rakvere Galeriisse 22. oktoobriks. Näituse avame 25. oktoobril 2011 kell 17.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles