Võsu rand täitub pühapäeval liivaskulptuuridega

Kristi Ehrlich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liivaskulptuur.
Liivaskulptuur. Foto: MEELIS MEILBAUM/VIRUMAA TEATAJA

Pühapäeval läheb Võsu rannas vetelpäästehoone läheduses järjekordselt liivakujude meisterdamiseks, kui kell 11 saab avapaugu üritus “Võsu liivaskulptuurid”.

Selle aasta võistlusteemaks on "Eesti asi", kuna tähistatakse EV 100 raames oma ürituse pisikest juubelit, juba viiendat toimumisaastat. Aasta-aastalt on liivaskulptuure meisterdanud aina rohkem rahvast, eelmisel aastal osales lausa 30 võistkonda.

Meeleolukas päev on suunatud eelkõige lastega peredele, sõpruskondadele ja töökollektiividele eesmärgiga ühendada inimesi lõbusas välitegevuses ning tutvustada ilusat valda. Osalevad võistkonnad võiksid olla kolme- kuni viieliikmelised. Võistkondade eelregistreerimine on alanud.

Väikeste pausidega on Võsul liivakujude tegemises võisteldud juba möödunud sajandi lõpuaastatest alates. Sellel aastal järjepidevalt viiendat korda toimuva ürituse õnnestumisse panustavad nii püsielanikud kui ka suvitajad ja see liidab kaht kogukonda.

Põline kohalik Argo Latt ütles, et tal on hea meel toetada sellist suvist üritust, kus on lõbus ja põnev ning on tunda tõelist ühtekuuluvust, kus ei loe, kes on kohalik ja kes suvitaja. Sel päeval on kõik Võsu rannas meisterdajad.

Haljala valla noorsootöötaja ja kultuurispetsialist Andres Truman avaldas heameelt selle üle, et Võsul toimub kogukonda ühendav üritus, mis on saanud juba pikaajaliseks traditsiooniks ning mida igal suvel pikisilmi oodatakse.

Korraldajaks on juba viiendat aastat Võsu lasteaiaõpetaja Maire Muruvee koos heade sõprade ja toetajatega. Päeva viib läbi Pille Amur ning muusikalise meelelahutuse eest kannab hoolt Ukulele muusikamaja.

Meisterdama tulles palutakse kaasa võtta oma töövahendid: sobivad labidad, kühvlid, kastekannud, ämbrid, rehad, täpsust nõudvate vormide puhul ka näiteks kellud, pahtlilabidad või koguni lusikad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles