Opositsionäärid protestivad erakorralise volikogu istungi vastu

Andres Pulver
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mais osales Andres Jaadla toetusaktsioonis Vabaduse platsi kaitseks.
Mais osales Andres Jaadla toetusaktsioonis Vabaduse platsi kaitseks. Foto: Meelis Meilbaum

Homme hommikul tuleb Rakvere linnavolikogu erakorraliselt kokku, opositsionäärid on aga seda meelt, et istung tuleks ära jätta.

Rakvere linnavalitsuse ettepanekul toimuva erakorralise istungi päevakorras on kolm punkti - linnavalitsuse sotsiaalosakonna koosseisus hoolduse koordinaatori töökoha loomine, L. Koidula 11b detailplaneeringu kehtestamine ja nõusoleku andmine Arvo Pärdi muusikamaja projekteerimise hankelepingu sõlmimiseks.

Linnavolikogu liige Andres Jaadla valimisliidust Rakvere Heaks ei saa aru, mis tingib sellise kiirustamise ja olukorra erakorralisuse. "Antud päevakord on minu hinnangul selle volikogu koosseisu  nelja aasta kõige olulisemate ja põhimõttelisemate  küsimuste otsustamine," leidis Jaadla ning arvas, et ei ole õige teha seda äärmiselt napi etteteatamisega südasuvel ning andmata komisjonidele võimalust koguneda ja oma arvamust avaldada.

"Pärdi kontserdimaja projekteerime alustamisega algab protsess, mis peaks lõppema otsusega,  kus  linn võtab endale ligi 5 miljoni euro suuruse laenukohustuse. Vastasel juhul oleks projekteerimise alustamine  volikogu poolt ju  vastutustundetu," teatas Jaadla volikogu ja linnavalitsuse liikmetele saadetud kirjas.

Muinsuskaitse poolt esitatud dokumentatsiooniga L. Koidula 11b planeeringu küsimustes ei ole volikogu komisjonides Jaadla sõnul üldse tutvuda saadudki. 

Jaadla kirjas on väga palju küsimusi, millele ta vastust pole saanud. Lisaks teatas ta, et ei saa istungil osaleda, kuna viibib Taivanil sumo MM-il, kus osaleb rahvusvahelise sumoliidu direktorite nõukogu istungil.

Jaadla tegi ettepaneku volikogu erakorraline istung ära jätta ja arutada selle päevakorrapunkte korralisel istungil augustis. Ta märkis, et tegemist on Rakvere  linna jaoks oluliste otsustega, kus iga volikogu liige  peaks saama piisavalt aega materjalidega tutvuda ja komisjonide töös kaasa lüüa.

"Selliselt läbi viidud südasuvise istungiga pannakse volikogu mõttetu ja vaikselt kätt tõstva kummitempli rolli. Otsustada  sellisel viisil linna jaoks niivõrd olulised otsused devalveerib poliitilist kultuuri Rakveres tervikuna," kirjutas Jaadla.

Ettepanekut erakorraline volikogu istung ära jätta on toetanud ka Marti Kuusik EKRE-st, kes teatas: "Juba ainuüksi põhjus, et volinikel ja komisjonide liikmetel ei ole asju võimalik viimase värske informatsiooni valguses (kasvõi Koidula 11b planeeringu kohta tulnud rahandusministeeriumi järelvalvemenetluse tagasiside) minimaalseltki piisava etteteatamise ajaga komisjonides küsimusi arutada, ja juba homme oleks volikogu, on selleks täielikult piisav. Milleks meil üldse need komisjonid, kui kõige sisulisemate otsuste eel seal arutamisvõimalust ei ole?"

Samuti on erakorralise istungi ärajätmise poolt reformierakonnast lahku löönud Roman Kusma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles