Politsei rassis joobes inimestega

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Foto: Elmo Riig / Sakala

Et nädalavahetus langes palga- ja pensionipäevade järgsele ajale, siis tuli korravalvuritel viia tavatult palju inimesi kainestuskambrisse peatäit välja magama.

Esimese halvaendelise väljakutse sai Lääne-Viru politsei reede õhtul Rakverre Laada tänava kaubamaja juurde, kus puhkes meestevaheline kaklus.

Mõni minut hiljem tuli teade kaklusest Kadrina vallas ühes külas. Seal oli noorem mees löönud vanemale sookaaslasele kopsikuga pähe. Kannatanu peatraumat tohterdas kohale kihutanud kiirabibrigaad kohapeal. Mundrimehed viisid lööja Rakvere politseiosakonda kainenema.

Baari asemel politseisse

Reede hilisõhtul tuli korravalvuritel viia n-ö plate peale naisterahvas, kes oli uinunud promenaadil laudade vahel.

"Ööl vastu laupäeva pressis joobes ja agressiivne isik Tallinna tänavas asuvasse baari," jätkas Rakvere politseiosakonna pressiesindaja Mari Riina Rist nädalavahetusel juhtunud intsidentide loetelu. Mees ei saanud kuidagi aru, miks turvamehed teda baari ei luba. Lugu lõppes sellega, et baari asemel tuli tal külastada kainestuskambrit.

Laupäeva varahommikul sai politsei teate, et Rakveres Jakobsoni tänavas lükati üks inimene peaga vastu majaseina. Kannatanule andis esmaabi kohale kutsutud kiirabi.
Laupäeval viis politsei tänavatelt ja peretülidelt kainenema 12 inimest.

Pühapäev algas politseile väljakutsega Tallinna tänava pubi juurde, kus oli terve seltskond karvupidi kokku läinud. Enne mundrikandjate saabumist jõudsid kaklejad lahkuda.

Politsei manitseb

Pühapäeval viidi tänavatelt kainestuskambrisse neli inimest. "Üldjuhul on need isikud, keda kainestuskambritesse toimetatakse, nii kõvasti alkoholi pruukinud, et ei suuda öelda, kus nende elukoht asub," sõnas Rist. "Kuid on ka juhtumeid, kus joobes isik väsib just kodutrepi ees ära ja jääb magama," lisas ta. Nii juhtus Kaevu tänavas elava naisega. Politseinikud aitasid tal viimased meetrid koduni astuda.

Nädalavahetusel sai politsei hulga teateid joobes isikute lähedastelt. Näiteks teatas keegi mees, et ta vend on purjus ja ei taha kuuletuda. Vaevalt olid korravalvurid võtnud suuna joobes inimest rahustama, kui tuli teade, et joobnu jäi magama, ja väljakutse tühistati.

Pühapäeval sai politsei viimase alkoholiga seotud väljakutse Tallinna tänavale, kus kaks meest ei suutnud omavahel kokkuleppele jõuda taksoarve tasumises ja vastuolu asuti lahendama kakluse teel. Lõpuks tasuti taksoarve ära, kuid üks kaklejaist pidi öö kainestuskambris veetma.

Politsei hinnangul aga polnud enamik korrarikkujaid möödunud nädalavahetusel mitte püsikliendid, vaid inimesed, kes ei suutnud pidutsemisele õigel ajal piiri panna.

"Alkohol on tarkade inimeste jook," sõnas Rakvere politseiosakonna vanemkomissar Alar Karu nädalavahetusel juhtunut kommenteerides. Politsei manitseb inimesi alkoholiga mitte liialdama.

Rakvere haigla erakorralise meditsiini osakonna juhataja Reet Simson ütles, et läinud nädalavahetus oli traumapunktile tavaline. Joobes patsiente satub traumapunkti kõige rohkem reede õhtul ja laupäeval. Traumade peamised põhjused on kukkumised ja kaklused.

Igal nädalavahetusel on üks-kaks juhtumit, kus patsient on nii joobes ja agressiivne, et politsei peab tal käed raudu panema ja kinni hoidma. Alles siis saavad meedikud kannatanule esmaabi anda. Üks selline juhtum oli ka läinud nädalavahetusel.


Märksõnad

Tagasi üles