Tervet Rakveret kutsutakse üles liikuma

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eelmisel aastal külastas “Terve Rakvere liigub” etappe keskmiselt 75-80 inimest.
Eelmisel aastal külastas “Terve Rakvere liigub” etappe keskmiselt 75-80 inimest. Foto: MTÜ Rakvere Maraton

Möödunud hooajal edukalt käivitunud liikumissari “Terve Rakvere liigub” alustab eeloleval esmaspäeval oma teist hooaega.


Sari hõlmab 34 etappi, mis tipnevad maakonna esindusürituseks kujunenud ööjooksuga. Etapid hakkavad toimuma esmaspäeva õhtuti algusega kell 19 Rakvere spordikeskuse eest. Nagu mullu, nii saavad ka sel hooajal usinamad osavõtjad teatud etappide tagant tasuta Aqva spaa sauna- ja veekeskusesse lõõgastuma ja ujuma.

Liikumissarjas keskendutakse jooksmisele, sörgile ja kepikõnnile. Talvekuudel on valik vaba. Osavõtjad võivad vastavalt tahtele lustida kas suusarajal, uisutades või tavapärasel moel – kepikõndides ja joostes. Tegevuste hulgast leiab ka rattasõidu. Oluline märksõna on seejuures kõikide tegevuste puhul “ühine”. “Emotsioon, mida ühiselt startides saadakse, on võimas,” kinnitab üks toetajatest, Põhjakeskuse juhataja Andres Uska.

“Võimalus pakkuda oma linna inimestele sobilikul ajal ja igaühe võimeid arvestavat liikumisüritust on meile toetajana andnud väga palju. See on privileeg olla kogukonnale veelgi lähemal. Koostöös ööjooksu eestvedajate, Rakvere spordikeskuse ja teiste toetajatega otsustasime asja taas ette võtta ning pakkuda midagi jõukohast ja toredat igas vanuses inimestele: noortele, tööealistele ja eakatele. Tõelist ühisüritust, et terve Rakvere liiguks,” võtab Aqva veekeskuse juht Roman Kusma liikumissarja uue hooaja eesmärgid kokku.

Liikumissarja “Terve Rakvere liigub” hakkavad läbi viima ööjooksu korraldajad.

Õla on lubanud alla panna ka Rakvere spordikeskus, kelle viis hooaega edukalt toiminud “Tund tervisele” annab nüüdseks teatepulga üle ööjooksu meeskonnale.

“Meil on heameel, et eelmise aasta koostöö on olnud sedavõrd edukas, et võime julge südamega anda liikumisaktiivi eestvedamise üle noorematele tegijatele. Sihtgrupp on ju paljuski sama ja eesmärgid identsed, ei ole mõtet tegevusi dubleerida,” kommenteeris spordikeskuse direktor Erich Petrovits “Tund tervisele” sarja puhkusele siirdumist.

Eelmisel aastal külastas “Terve Rakvere liigub” etappe keskmiselt 75-80 inimest, kõige rohkem loendasid korraldajad 2010. a sügishooajal kokku 112 osalejat.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles