Nisu tänav saab tuleval aastal loodetavasti kõva katte

Andres Pulver
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nisu tänaval on torud maas ja sealsed inimesed võivad loota, et aasta pärast on aukude ja lompide asemel tänaval must kõva kate.
Nisu tänaval on torud maas ja sealsed inimesed võivad loota, et aasta pärast on aukude ja lompide asemel tänaval must kõva kate. Foto: Arvet Mägi

Järgmisel aastal kavatseb Rakvere linn riigilt saadava teederaha eest lõpetada Fr. R. Kreutzwaldi tänava remondi ja paigaldada mustkatte Nisu, Rukki ning veel mõnele tänavale.


Tänavu kulutas Rakvere linn tee-ehitusele ligi 130 000 eurot riigilt selleks otstarbeks saadud raha, nimetatud summa eest remonditi Fr. R. Kreutzwaldi tänava lõik Näituse ja Oja tänava vahel ning rajati Lilleoru kergliiklustee.

Linnavalitsuse teedeinseneri Lennart Korbe sõnul tuleb järgmisel aastal viia lõpule Kreutzwaldi tänava remont ja koos sellega piiritleda Raja poe ees asuv parkla, et sel oleks konkreetne sisse- ja väljasõit. “Praegu sõidavad juhid seal, kuidas juhtub,” lausus Korbe.

Teedeinseneri hinnangul kulub Kreutzwaldi tänava remondiks järgmisel aastal 60 000–65 000 eurot. “Ehk siis pool sellest rahast, mida me riigilt järgmiseks aastaks eeldatavasti saame,” lisas Lennart Korbe.

Ida regionaalse maanteeameti juhataja Urve Õis oli Rakvere linnavolikogu majanduskomisjoni istungil lootusrikas, et riik omavalitsustele jagatavat teederaha pisut ka suurendab.

Lennart Korbe sõnul on päris mitu kohta, kuhu järgmisel aastal Kreutzwaldi tänavalt üle jääv teederaha kulutada. “Võime rääkida Kungla tänava kordategemisest või väga kehvas seisus olevast Rägavere teest, aga selle jaoks on raha ilmselgelt liiga vähe,” lausus ta.

“Samuti võiks kergliiklusteed Lilleoru tänavalt linna poole arendada, aga paraku on samuti tegemist sootuks teist suurusjärku summadega,” lisas teedeinsener.

Korbe hinnangul oleks järgmisel aastal kõige mõistlikum alustada mustkatte paigaldamist tänavatele, kuhu enne veeprojekti katkemist torud maha said, eeskätt Nisu ja Rukki tänavale ja ka Rägavere tee äärde jäävatele tänavatele, kus torutööd tehtud.

“Inimestele on aastaid lubatud, et kui toru saab maasse, tehakse tänav korda,” põhjendas ta. Lennart Korbe lisas, et peale Nisu ja Rukki tänava saaks kindlasti veel mõne tee korda teha. “Ja kuigivõrd hoiaksime seeläbi kokku ka nende tänavate kastmiselt ja greiderdamiselt,” sõnas teedeinsener.

Rakvere linnavolikogu majanduskomisjon oli teedeinseneriga sama meelt ja arvas, et järgmisel aastal tuleks kindlasti alustada nende tänavate mustkatte alla viimist, kus torud on paigaldatud, ning ots tuleks teha lahti Nisu ja Rukki tänavaga.

Linnavolikogu majanduskomisjoni esimehe Rainer Miltopi sõnul hakkab volikogus kujunema ühtne arusaam, et 2013. aastaks võiks Rakvere linn teede taastamiseks laenu võtta. “Seda tuleks teha siis nii, et 2013. aastal saaks töödega alustada,” täpsustas Miltop.

Rakvere linnas on kokku ligi 90 km tänavaid, ühe tänavakilomeetri kordategemine maksab laias laastus 65 000 eurot.

“Kesklinnas on see kindlasti kallim, aga äärelinnas odavam, nii et keskmine tuleb sinna kanti ehk vanas rahas miljoni krooni ümber kilomeeter,” kommenteeris Lennart Korbe.

Päris kõiki tänavaid siiski remontida pole vaja ja osaliselt saadakse rahastust ka projektidest. Nii on Rakvere linn saanud toetust Nortsu tee ja Papiaru tänava rekonstrueerimiseks ja abilinnapea Ain Suurkaevu sõnul tehakse seal töödega algust veel sel sügisel.

Kui seal järgmisel aastal tööd valmis saavad, peaks Rakverest Võidu tänavalt otse korralikku teed mööda Põhjakeskuse juurde ja edasi Haljala suunas pääsema.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles