Rakveres tuleb neljapäeval autovaba päev

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Jaadla (vasakul) augsutis toimunud eurovelo rattaretkel.
Andres Jaadla (vasakul) augsutis toimunud eurovelo rattaretkel. Foto: Rakvere linn

Neljapäeval, 22. septembril toimub Rakveres autovaba päev "Lase autol puhata!“.


Rakvere linnavalitsus soovib autovaba päeva korraldamisega propageerida keskkonnasõbralikke alternatiive autosõidule Rakvere linnas. Linnavalitsus kutsub kõiki sel päeval oma auto koju jätma ning tulema tööle või kooli jalgrattaga, jalgsi, kasutama liiklemiseks ühistransporti.

"Mida autovabam on linn, seda meeldivam on seal elada. Laskem siis autodel vähemalt sel päeval puhata. Proovigem praktikas järele, ehk saab teistelgi päevadel oma liikumisi korraldada ilma autot kasutamata," seisab üleskutses.

Rakvere linn on jalgsi käimiseks ja rattaga sõitmiseks just selline paraja suurusega linn, kus taolisi lühikesi sõiduotsi võiksid asendada rattaga sõitmine või jalgsi kõndimine. Jalgratas on tervislik, kiire, taskukohane, ei saasta ega raiska linnaruumi ja on inimsõbraliku linna lahutamatu osa.

"Linnarahvas on aastaid oodanud oma kergliiklusteid. Samuti ühendusteid, mis liidaksid ühtseks võrguks linna ning naabervaldade ja Maanteeameti poolt linnaservadesse ehitatud kergliiklusteed. Mul on hea meel teatada, et avame kell 11 Lilleoru tänaval Lilleoru - Palermo kergliiklustee – 800 meetri pikkuse sümboolse silla, mis ühendab omavahel linnaäärsed kergliiklusteed. Rattaga saab nüüd sujuvalt sõita Vabaduse ja Kunderi tänavalt Lilleoru kaudu linna ringteele ja Pajusti suunas," ütles linnapea Andres Jaadla.

Rakvere linn panustas avatavasse kergliiklustee ehitusse käesoleval aastal oma eelarvest üle 64 000 euro. Ehitusprojekti teostas OÜ A.V.R. Projekt.

Rakvere linn on autovaba päeva korraldanud varemgi. 2009. aasta autovaba päeva tähelepanu keskmes olid eelkooliealised lapsed, kellele koostöös Maanteeameti, IF Turvafondiga ja politseiga jagasime helkurveste.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles