Algas retseptikonkurss „Lihtne linnatoit“

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lihtsa linnatoidu valmistamisel peaks kasutama puu- või juurvilju.
Lihtsa linnatoidu valmistamisel peaks kasutama puu- või juurvilju. Foto: Arvet Mägi

Lääne- Viru Maavalitsus ja kohvik „Puhkepaik“ kuulutavad välja konkursi „Lihtne linnatoit“.


Konkurss on seotud 19. septembril alanud Tervise Arengu Instituudi puu- ja köögiviljade kampaaniaga, mille sõnumiks on: „Lihtne viis tervislikult toituda! Söö iga päev vähemalt viis portsjonit puu- ja köögivilju.“

Statistika väidab, et meie igapäevatoit on ebatervislik ning liiga vähe süüakse salateid. Konkursi eesmärk on näidata, et maitsvat toitu on võimalik valmistada väga lihtsalt ja tervislikult.

Lääne-Viru Maavalitsuse terviseedenduse spetsialisti Olga Boitsovi sõnul käsitletakse konkursil mõistet „linnatoit” ülekantud tähenduses ja peamine on, et toit oleks tervislik, lihtsalt valmistatav, soodne ja kutsuma kauni serveeringuga sööma.

„Kutsume olema loovad, kindlasti osalema ja oma häid mõtteid ning nippe teistega jagama,” ütles Olga Boitsov. Konkursil osalemiseks tuleb esitada komisjonile retsept tervislikust ja lihtsalt valmistatavast toidust ning oluline on lisada foto valminud roast. Toitu kohale tooma ei pea.

Osalema oodatakse kõiki soovijaid. Esitada võib ükskõik millise toidu retsepti, kus on kasutatud puu- või köögivilju ning ära näidatud kogused ja lisatud valmistamise õpetus.

Konkursile esitatavaid töid oodatakse 3. oktoobrini Lääne- Viru Maavalitsuses, Rakveres, Fr.R. Kreutzwaldi 5, kabinetis nr 13 või e-posti teel olga.boitsov@l-virumv.ee Seejärel valib žürii parimad. Auhindade jagamine toimub Rakveres, kohvikus „Puhkepaik“, 11. oktoobril kell 12-16.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles