Kolgakülas näeb filme Lahemaast

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Filmipäev “Lahemaa 40” toimub Kolgaküla rahvamajas neljapäeval, 29. septembril kella 16-20. Kavas on dokumentaalfilm “Inimese mõõt” ja Lahemaad käsitlev dokumentalistika.

Kell 16 saab näha kaadreid Lahemaa rahvuspargi algusaastatest harrastusfilmides “Rukkilõikus Altjal” (1982, autor Saima Gordejeva), “Älvi saar”, “Mis Kaarli talus uudist”, “Lugu metsseast” ja “Kaarli aastaajad” (1970.–1980. aastad, autor Harald Lass).

Samuti toimub vestlusring autorite Saima Gordejeva ja Harald Lassi osavõtul.

Kell 17 linastub Peeter Toominga film “Lahemaa rahvuspark” (1984) ja sellele järgneb vestlusring filmi tegijate ja taastajate Jaak Ellingu, Peeter Ülevainu, Tõnu Talpsepa, Vaike Mesila, Mart Taevere, Olari Lassi ja Tõnu Talivee osavõtul.

Kell 18.30 näeb sel kevadel valminud dokumentaalfilmi “Ini­mese mõõt” (autorid Marianne Kõrver ja Kaie Kotov) inimese ja keskkonna suhetest maailma eri paikades. Järgneb vestlusring autor Kaie Koto­viga.

Filmipäev toimub Lahemaa rahvuspargi 40. sünnipäeva ­üri­tuste raames, toetab keskkonnainvesteeringute keskus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles