Peeter Volkonski suudleb Rakveres

Inna Grünfeldt
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Stseen lavastusest "Peeter Volkonski viimane suudlus".
Stseen lavastusest "Peeter Volkonski viimane suudlus". Foto: Tartu Uus Teater

Tartu Uus Teater annab külalisetendusi Rakvere Teatris. 4. oktoobril kell 19 mängitakse Urmas Vadi lavastust “Rein Pakk otsib naist” ning 5. oktoobril kell 19 Vadi lavastust “Peeter Volkonski viimane suudlus”.

“Rein Pakk otsib naist” on romantiline komöödia, kust glamuur, vallatud suudlused liftis, maasikad hulpimas šampanjaklaasis, piknik päikesetõusu ja lummava vaatega alla orgu on kadunud. Jääb järgi vaid ühe mehe ja naise lugu. Mängivad Rein Pakk ja Helena Merzin.

“Peeter Volkonski viimases suudluses” on kaks näitlejat. Üks juba vanem, mees, teine noor ja naine. Neil on kahepeale üks lugu. See lugu on nii selge, nad teavad, mis lugu see on, kuidas ja miks seda jutustada; milline peaks olema nende etenduse lava, muusika, valgus, kostüümid, publik. Mängivad Peeter Volkonski ja Laura Peterson.

Tartu Uus Teater on hiljuti ka välja andnud Vadi kirjutatud näidendi “Peeter Volkonski viimane suudlus”, nii eesti- kui ka inglisekeelsena. Raamatut esitleti selle aasta Draama festivalil Tartus. Näidendit on võimalik osta ka enne ja pärast külalisetendusi Tartus.

2011. aastal sai Urmas Vadi näidendi “Peeter Volkonski viimane suudlus” eest Eesti Kultuurkapitali 2010. aasta kirjanduse aastapreemia draama kategoorias.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles