Põud jätab kaevud veeta

Kristi Ehrlich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Et pensionärist Elvi Roode puurkaevu rajada ei jaksa, peab ta leppima tõsiasjaga, et aeg-ajalt jääb tema salvkaev peaaegu tühjaks.
Et pensionärist Elvi Roode puurkaevu rajada ei jaksa, peab ta leppima tõsiasjaga, et aeg-ajalt jääb tema salvkaev peaaegu tühjaks. Foto: Kasper Mäe

Kaua kestnud kuumus ja kuivus hakkavad salvkaeve tühjaks jätma. Kui pool ämbritäit joogivett veel kaevust ammutada saab, siis pesupesemisest või saunategemisest tuleb praegu loobuda.

Lobi küla elanik Elvi Roode saab tavaliselt vett vanast, juba 1950. aastatel rajatud kaevust, mis nüüd suure põuaga kipub teda veenälga jätma. “Pool ämbrit joogivett päevas praegu veel saab,” nentis Roode, kes käib iga päev mõnisada meetrit eemal elava naabri juurest pangega vett toomas. Naabril on õnneks puurkaev, mis hädast välja aitab.

Suure aia ja kasvuhoone tarvis võtab Roode peenramaast 70 meetri kaugusel asuvast tiigist vett. “Mul ei ole selliseid lilli veel olnud. Ega see tilk vett, mis sa aeda lased, ei päästa. Kõik kätepesuveed valan roosidele,” kõneles naine, viibates kuumusest räsida saanud aia poole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles