Parim õpetaja on mängiv õpetaja

Inna Grünfeldt
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahvusvahelisel muusikapäeval, 1. oktoobril leiab Lääne-Virumaal aset üheksa kontserti viielt muusikakoosluselt. Foto on illustratiivne.
Rahvusvahelisel muusikapäeval, 1. oktoobril leiab Lääne-Virumaal aset üheksa kontserti viielt muusikakoosluselt. Foto on illustratiivne. Foto: Sille Annuk

Pühapäeval kell 15 tulevad Rakvere Gümnaasiumi saali 33 muusika- ja kunstidekooli õpetajat üle Eestimaa, et oma ja Rakvere publiku rõõmuks pilli mängida, sedamoodi ära märkides rahvusvahelist muusikapäeva ja õpetajate päeva.

Rakvere Muusikakool korraldab õpetajate muusikapäeva galakontserti juba kaheksandat korda ning muusikakooli direktori Toivo Peäske sõnul pole teada, et mujal Eestimaal midagi sellelaadset toimuks.

“Huvi Eestimaa õpetajate hulgas on suur ning vaatamata sellele, et esinejatele honorari ei maksta ja ka kohale tuleb oma vahenditega jõuda, on jällegi oodata ligi neljatunnist kontserti. Ärgu see küll kuulajaid ära hirmutagu, sest kuulata võib just nii palju, kui jaksu ja huvi on – sissepääs on kogu aeg vaba, aga muidugi ei sobi uksest käia esinemise ajal,” sõnas Peäske.

Kontserdi kavas on muusikat kõikidest ajastutest – Bachist kuni Pozdejevini,kes ise tuleb Narvast oma teost mängima.

Esinejate hulgas on mitmed nimekad interpreedid – Mati ja Maris Uffertid Pärnust, Bert Langerer ja Piret Villem Viljandist, laulja Ludmilla Kõrts, pianistid Nataly Sakkos, Maarja Vaitmaa, Nele-Eva Steinfeld ja paljud teised.

Muidugi on laval ka Lääne-Virumaa õpetajad – Kaia Tambi, Margus Laugesaar, Eva Siil, Edvin ja Aime Lips, Toivo Peäske, Darja Roditšenko.

Mängitakse klaverit ja klavessiini, viiulit, vioolat ja tšellot, akordioni, plokkflööti ja trompetit. Kuulda saab ka klaveriansambleid neljale ja kuuele käele.

Sissepääs kontserdile on tasuta, tulla ja minna võib igal ajal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles