Politsei hoiatab kauplejaid suveniirraha eest

Toomas Herm
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartus üritati maksta valerahaga. Foto on illustratiivne.
Tartus üritati maksta valerahaga. Foto on illustratiivne. Foto: Politsei

Tartu politseijaoskonna piirkonnavanem Siim Linnard ütles, et viimastel nädalatel on politseile teada antud mitmest juhtumist, kus kauplemisel on kasutatud suveniirkupüüre. Peaasjalikult on tegu olnud 50-euroste suveniirrahatähtedega.

Ida prefektuuri pressiesindaja Kerttu Kralli sõnul pole korravalvuritele infot laekunud, et valeraha oleks levinud ka Virumaale.

“Viimatine juhtum oli paar päeva tagasi,” ütles Tartu politseijaoskonna piirkonavanem Siim Linnard. “Õnneks jagus müüjal piisavalt tähelepanu, tal tekkis kahtlusi rahatähe ehtsuses ning tehing jäi tegemata. Küll on olnud juhuseid, kus rahatähte ei vaadata, võetakse see kiirelt vastu ning antakse tagastusraha õigete kupüüride näol.“

Tartus püüdsid suveniirrahaga maksta kolm poisikest, kes lillemüüjate juttu kuuldes kiiresti lahkusid. Juhtunu asjaolud on selgitamisel.

Politsei tähelepanekute järgi kasutavad suveniirrahaga kauplevad kelmid enamjaolt kohti, mis on rahvarohked ning kus puudub rahatähe kontrollimiseks vajalik tehnika. “Suveniirraha on selgelt eristatav õigest 50-eurosest, sellele on suurelt eri keeltes mõlemale küljele märgitud, et tegu on suveniirrahaga,“ õpetas Tartu politseinik.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles