Jäneda valmistub talupäevadeks

Andres Pulver
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Talupäevade peakorraldaja Enno Must.
Talupäevade peakorraldaja Enno Must. Foto: Arvet Mägi

Juuli viimasel nädalavahetusel ehk 28. ja 29. juulil võõrustab Jäneda Eestimaa talupidajaid ja põllumehi, samuti on oodatud linnarahvas, et veeta mõnusalt kaks üritusterohket suvepäeva kauni mõisapargi puude all.

"Tänavu tähistavad talupäevad juba 27. toimumisaastat. Sellega oleme ühe pikema traditsiooniga, katkematult ja samas paigas toimuva suurürituse korraldajad. Oleme aastate jooksul teinud küll muutusi oma programmis, korraldanud erinevaid konkursse ja võistlusi, jäänud on aga samaks see meeldiv tava ja sõpradega kokkusaamise rõõm," rääkis talupäevade korraldaja Enno Must.

Jänedal on näha ning müüa uusimat põllumajandustehnikat, aiataimi ja -kaupu ning talutoodangut. Tavaks on saanud ka tõuloomade näitused ja konkursid. Kahel päeval tutvustavad Eesti Tõuloomakasvatajate Ühistu ja Eesti Lihaveisekasvatajate Selts Eestis kasvatatavaid veisetõuge, tõulammaste aretusühistu aga lambatõuge.

Esimest korda on talupäevadel kohal mammograafiabuss.

Nagu ikka, on lisaks tehnika ja tõuloomade näitusele ning talutoodangu müügipunktidele avatud käsitöökeskus Musta Täku Talli ülakorrusel. Igal täistunnil on võimalik külastada aga Jäneda mõisa ja tutvuda selle huvitava ajaloo ning vaatamisväärsustega Jäneda muuseumi juhi Georgi Särekanno abil.

Kel uusimast talutehnikast ülevaade saadud ja kott head-paremat täis, võib laupäeval kuulata-näha välilaval esinemas Jüri Homenjat, kohalikke taidlejaid ning kõhutantsijaid.

Laupäeva pärastlõunal kell 15 annab mõisa saalis etenduse "Homo Erectus ehk Naiste vahetamine" Väike-Maarja seltsimaja näitering. Õhtul on kavas mõnus talupäevasimman ansambli Patune Pool laulude saatel Musta Täku Tallis. Milline näeb Jäneda välja õhust, seda saab vaadata mõlemal päeval helikopterilt. (BNS)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles