Repliik: Rõõmus vanadus

Andres Pulver
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Pulver
Andres Pulver Foto: Virumaa Teataja

Poes toidukraami järel käies jääb peaaegu iga päev silma mõni pahur pensionär, kes kõiki ja kõike kirub ning õnnetult oma viimaseid sente näpu vahel veeretab. Ei ole lihtne meie pensionäride elu, sellele ma vastu ei vaidle. Võiks märksa rõõmsam see vanadus olla.


18 aastat tagasi, suvel 1993, sõitsime autoga mööda Euroopat ja peatusime Prantsusmaal Vahemere ääres Perpignani linnas kämpingus. Meie platsi kõrvale vee­res võimsalt mörisev Harley Davidson, mille nahk­kostüümis sõitja tõstis kiivrivisiiri ja päris viisakalt, kas tohib meie kõrvale oma telgi üles lüüa. Loomulikult ei olnud meil selle vastu midagi.


Kuju tõusis sadulast ja võt­tis kiivri peast ning paljas­tusid pikad hallid lokkis juuk­sed. “Sõbranna jõuab oma tsik­liga kohe järele,” lausus nai­ne. Hiljem juttu tehes selgus, et pikalokiline oli 72aas­tane ja sõbranna 78aastane, tulid nad aga Hollandist, sõitsid kolm päeva ja ööbisid telgiga kämpingutes.


Kangesti tahaks, et tüüpiline Eesti pensionär oleks samasugune nagu need kaks Hollandi prouat.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles