Võrkpall aitab süvendada armastust spordi vastu ja hoida sõprussidemeid

Margus Martin
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere võrkpallinaiskonna liikmed on aastatega hästi kokku kasvanud ja osalevad sageli mitmesugustel võistlustel. Juuresolev pilt on tehtud ühel varasemal SVK suvemängude turniiril.
Rakvere võrkpallinaiskonna liikmed on aastatega hästi kokku kasvanud ja osalevad sageli mitmesugustel võistlustel. Juuresolev pilt on tehtud ühel varasemal SVK suvemängude turniiril. Foto: Erakogu

Vinni valla mõnekümne elanikuga Karkuse külas peetakse täna omanäolist võrkpalliturniiri, mis saab teoks juba kümnendat aastat.

Vahulate pere koduõuele rajatud murukattega võrkpalliplatsil löövad kaasa nii korraldajad, nende sõbrad, head tuttavad kui ka järelkasv.

Pereema Kadri Vahula kõneles, et sport, liikumine ja võrkpall on tema elus mänginud üsna suurt rolli. Omaaegse Rakvere võrkpallinaiskonna liikmed, kes madistasid edukalt aastaid riigi esiliiga meistrivõistlustel ja proovisid ühel hooajal ka meistriliiga taset, on sedavõrd kokku kasvanud, et nüüd, aastaid hiljem, lävitakse endiselt üksteisega ja käiakse koos palli mängimas.

"Meile meeldib see mäng ja oleme pannud mängima ka oma elukaaslased, toonud mängu juurde tagasi mõne kunagise võrkpallisõbra. Saame seda mängida igal pool: saalis, rannas, murul," rääkis ta. "Karkuse Kange võrkpalliturniir meie õue muruväljakul on jäänud traditsiooniks just selle tõttu, et see on meid ühendav hobi. Aastate jooksul on tulnud juurde ka uusi mängijaid, uusi sõpru."

Kadri Vahula lisas, et võrkpalli kaudu tuli tema ellu ka abikaasa. "Koos püüame seda spordipisikut edastada ka lastele, peame seda oluliseks," lausus ta.

Kümne aastaga, mil sõpradega on Karkusel võrkpalliturniiri peetud, on Vahula ütlusel seltskonnast moodustunud väga tore võrkpallipere. "Arvasime esiti, et turniir on lihtsalt väljaku avamiseks, aga tänavu tuleb juba kümnes kord. Erakordne on see selles mõttes, et nüüd on meil järelkasvu, kes on väga huviline. Oleme olnud lastele vist eeskujuks, tänavu on esmakordselt ka laste turniir, kus mängib kaksteist meie enda perede last," rääkis ta.

"Miks ma just laste osa rõhutan, on see, et laste liikumisharjumuste kujundamine on ainult meie endi, vanemate teha. Pean tunnistama, et tunne on hea. Nähes selle kõige tulemusena, et lapsed on hakanud meie kõrvalt mängima ja soovisid sellel aastal, et ka neile selline turniir tehtaks, siis mis sa veel oskad tahta," kõneles Kadri Vahula. "Tähtis polegi, et just võrkpall. Oluline, et me vanematena liigume ees, viime lapsi vaatama erinevaid spordivõistlusi. Nii saame neis äratada huvi ja küll nad leiavad endale meeldiva."

Kadri Vahula sõnul pakub sport suurepärast võimalust luua sõprussuhteid. "Võib juhtuda, et selliseid, mis kestavad põlvest põlve," märkis ta. "Turniiriga rõhutame kõigile seda mõtet, et parim ei pea olema ainult alal parim. Oluline on osata oma ala, tähtsustades sealjuures heatahtlikku osavõttu, sõbralikku suhtumist, teistega arvestamist. Läbi nende tõekspidamiste on meie võrkpallipere nii kaua koos püsinud. Valime oma turniiril iga kord ühe parima mees- ja naismängija, lähtudes just neist mõtetest. Mängija saab rändkarika, millele graveeritakse tema nimi. Pean ütlema, et seal on läbi aastate erinevaid nimesid."

Karkuse Kange võrkpallillahingud algavad täna ennelõunal ja kestavad kogu päeva. Neljaliikmelised segavõistkonnad moodustatakse tavapäraselt kahest nais- ja kahest meesmängijast loosimise teel enne algust kohapeal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles