Galerii: Viru-Jaagupis meenutati vaimulik Madis Oviiri

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viru-Jaakobi kirikus mälestati kauaaegset koguduse õpetajat Madis Oviiri.
Viru-Jaakobi kirikus mälestati kauaaegset koguduse õpetajat Madis Oviiri. Foto: Meelis Meilbaum

Viru-Jaakobi kirikus toimus täna koguduse kauaaegse õpetaja Madis Oviiri 110. sünniaastapäevale pühendatud jumalateenistus ning meenutuspäev, kirikaias avati Oviiri kui valla esimese aukodaniku märk.

Üle kolmekümne aasta ühtejärge kohalikku kogudust teeninud ja kõrge vanuseni elanud vaimulik jättis nii Vinni valda kui ka eesti kiriku- ja kultuurilukku märkimisväärse jälje, tõdes Madis Oviiri meenutanud peapiiskop emeeritus Andres Põder.

Jumalateenistusel teenisid koguduse praegune õpetaja Tarmo Linnas, Jõhvi koguduse õpetaja Peeter Kaldur ja Andres Põder. Katkeid Madis Oviiri eluloost kandis ette laulja ja muusik Andrus Albrecht ning jutluseid luges näitleja Toomas Suuman. Muusikalisi vahepalu pakkus flöödil Anne-Ly Linde.

Meenutusi isast pajatas Mihkel Oviir. 

Mälestuspäeval viibisid lisaks Madis Oviiri lastele ka lapselapsed, teiste hulgas pojatütar Liisa Oviir ja tütretütar Maarja Oviir-Neivelt koos abikaasa Indrek Neiveltiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles