Rakvere kesklinnas pani sarisüütaja põlema seitse prügikasti

Toomas Herm
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ööl vastu esmaspäeva pandi Rakvere kesklinnas põlema seiste prügikasti, Luminori maja taga võttis tuld ka puust kuurisein.

Päästjad said kuuripõlengule väljakutse kell 0.42. Tuli oli levinud juba kahte boksi, milles oli vana mööbel.

Täna ennelõunal kuuri juures põlengu asjaolusid uurinud Ida päästekeskuse ohutusjärelevalve peainspektor Tanel Sepajõe ütles, et tegemist on süütamisega. "Selles pole kahtlust," lisas ta. Sepajõe sõnul ei ole veel teada, kas prügikast oligi kuuri seina juures või süütaja tõi selle sinna. Peainspektor juhtis tähelepanu asjaolule, et prügikastid ei tohi olla hoonete vahetus läheduses, liiati puidust hoone seina juures.

Lisaks sellele prügikastile süüdati kesklinnas põlema veel kuus prügikasti, neist neli promenaadil. Põlengujälgede järgi võib oletada, et süütaja liikus Luminori maja juurest üle Keskväljaku. Promenaadil süüdati esimesena põlema Turu kaubamaja taha jääv prügikast. Seda otse kaupluse turvakaamerate ees. Järgmine tuld võtnud prügikast oli Turu Tare taga, üks veel bussijaama taga ja neljas taksopeatuse juures Grossi kaupluste vastas. Ka seal oli linnal turvakaamera. Üks taksojuht ütles, et paraku võeti see kaamera juba ammu maha.

Päästekeskuse peaspetsialisti sõnul antakse juhtum ilmselt politseile uurida.

Ida prefektuuri pressiesindaja Kerttu Krall rääkis, et päästeteenistuselt saadud info põhjal on alust oletada süütamist. Täpsemad asjaolud selguvad menetluse käigus. Millist menetlust alustatakse, pole veel otsustatud.

{main_video}6434760 {/main_video}

Rakvere abilinnapea Neeme-Jaak Paap nimetas prügikastide süütamist taunimisväärseks. Ta ütles aga, et omavalitsus on tellinud poolsada uut prügikasti, mis on mõeldud vanade väljavahetamiseks, samas on plaan ka prügikaste linna juurde panna.

Mis puudutab turvakaameraid, siis kesklinnast on turvakaamerad, mis seal vanasti olid, ära võetud. Nii ei ole enam turvakaamerat Tsentrumi küljes, samuti promenaadi lõpus Grossi poe küljes. Miks need kaamerad ära võeti, seda abilinnapea öelda ei osanud. Küll aga viitas ta asjaolule, et selline otsus tehti eelmise linnavalitsuse koosseisu ajal. Seega pole nüüd linnal turvakaamerat, mis promenaadile või Keskväljakule suunatud. Linnavalitsuse maja küljes oleva kaamera vaateväljas Keskväljakut pole.

Keskväljakule suunatud kaamera pilti aga oleks praegu hädasti vaja, sest suure tõenäosusega ületas selle sarisüütaja või -süütajad. Et tegemist oli öötundidega, kesklinnas palju inimesi ei liikunud.

Paabu sõnul on ta politseitööga igati rahul. Abilinnapea tõi näiteks paar juhtumit Ausambamäel, kus poste soditi ja korravalvurid õigusrikkujad kiiresti kinni nabisid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles