Küsitlus

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Käib täiskasvanud õppija nädal. Mida ja millal viimati õppisite?

Ilme (60), erivajadustega laste kasvataja, Vaeküla

Igal aastal õpime. Peame käima igal aastal kasvatajate kursustel, kus saame erialaseid teadmisi täiendada. Viimati käisin kursustel eelmisel aastal.

Jaak (40), sõjaväelane-logistik, Rakvere

See oli paar nädalat tagasi, käisin ADRi koolitusel. See on siis autojuhtide koolitus – ohtlike ainete vedu paak- ja madelautodega. Koolitus kestis kolm-neli päeva ja uuendasin oma autojuhiluba. Nii et ei olnudki väga ammu. Aastas tuleb vähemalt kaks-kolm korda käia midagi juurde õppimas. See on oluline. Töö juures asjad muutuvad niivõrd kiiresti, et on vaja ennast kursis hoida.

Valter (68), pensionär, Haljala vald, Aasu küla

Arvutikursustel käisin kolm-neli aastat tagasi. Ei oska ikkagi kasutada ja ei tunne vajadust ka. Poisil mul arvuti on, aga ma ei tea sellest midagi. Mul on mälu kehv. Uusi asju enam seetõttu ei õpi.

Jaanus (45), teetööline, Albu vald, Mägede küla

Suht tihti käin, viimati kevadel käisin. Viimati olid autojuhi täiendkursused. Eelmisel kevadel oli meditsiinikursus. Kindlasti on oluline ennast pidevalt koolitada. Asjad muutuvad ja endal on ka huvitav. Meditsiinikursus näiteks – enne oskasin ainult näppu siduda, ja nüüd, kui sai asja põhjalikult õpitud, võiks isegi õmmelda. Kui keegi on hädas, siis kohe käib peast läbi, mida teha – külili, kõhuli, proteesid suust, näpud kurku ... mida iganes.

Urve (70), pensionär, Rakvere

Ma olen pensionär ja enam ei kõlba kooli minna, aga siiski tegelikult õppida võib alati. Mina käin pensionäridega sotsiaalkeskuses, kus õpetatakse arvutit, käsitööd, võimlemist ja  kepikõndi. Mulle meeldib, kui õpitakse. Igasugustel üritustel käime, näiteks käisin Tallinnas, kui seal oli eakate festival, seal sai ka uut informatsiooni.

Linda (73), pensionär, Põdruse

Kui mina midagi viimati õppisin, siis see oli Siberis, kui mind sinna küüditati. Ma ei ole käinud kuskil kursustel. Olen juba vana ja haige. Tervis on vilets ja ma ei taha enam kuskil käia. Kindlasti on vajalik, et vanemad inimesed õpiksid, käiksin ise ka ja õpiksin, kui noorem oleksin ja tervis oleks parem. Ei suuda enam.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles