Mööblitootja Flexa käive kerkis mullu 27,7 miljonile eurole

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Flexa puidutööstus Kadrinas.
Flexa puidutööstus Kadrinas. Foto: Tairo Lutter

Mööblitootja Flexa Eesti AS-i käive kasvas mullu aastaga 1 protsendi võrra 27,7 miljonile eurole ja puhaskasum langes 13 protsenti 674 000 eurole.

Möödunud aasta oli ettevõttele keerukas toormehindade tõusu tõttu. Müük suurenes kolmandat aastat järjest enim omamärgitoodete klientide puhul ning müük kontsernivälistele klientidele vähenes, on kirjas ettevõte majandusaasta aruandes.

Jätkuvalt on suurenenud nõudlus puitkiudplaadist mööbli järele, mille osakaal käibest näitab kasvavat trendi.

Mullu investeeris Flexa põhivarasse 775 000 eurot. Peamised investeeringud olid seotud kasutatavate masinate tootlikkuse tõstmisega, renoveeriti töötajate olmeruume ja kontoriruume, tehti parendusi tööohutuse tagamiseks.

Käesoleval aastal plaanib Flexa teha investeeringuid umbes 1 miljoni euro ulatuses. Peamised investeeringud on suunatud materjalide paremale ja efektiivsemale kasutamisele ning masinate ja seadmete tootlikkuse tõstmisele, energia kokkuhoiule, töökeskkonna parendamisele.

Tänavu on ettevõtte peamiseks eesmärgiks tootmismahu tõstmine ja suurema tootmisefektiivsuse saavutamine. Kontserni peamised turud asuvad Euroopas ja Hiinas ning seetõttu avaldavad ettevõtte majandustulemustele mõju sealsed arengusuunad. Kui Euroopa klientide puhul on müügikasv olnud märgatav ja see on sisendanud ettevõttele kindlust järgmise majandusaasta eesmärkide seadmisel, siis Hiina turul olulist käibekasvu ei planeeritud. Ettevõte on oma eesmärkide seadmisel lähtunud Euroopa turgude majanduskasvu prognoosist.

Flexa Eesti toodab männipuidust ja puitkiudplaadist lastemööblit ning allhanke korras muud puidust mööblit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles