Aaspere noormees valiti maineka kooli parimaks lõpetajaks

Margus Martin
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Joel Hirv.
Joel Hirv. Foto: Marian Lasak

Rahvusvahelistele ja strateegilistele uuringutele keskenduv CERIS (Centre Européen de Recherches Internationales et Stratégiques) andis kooli tänavuse parima lõpetaja ehk parima magistritöö autori preemia Joel Hirvele.

Alfred Caheni nime kandev auhind anti 32-aastasele Aasperest pärit Hirvele üle juba kuu aega tagasi, kuid uudis avalikustati alles nüüd.

Eestlasi teatakse CERIS-es ka varasemast: kooli vilistlaste hulka kuuluvad Maive Rute ja Anna Tiido. Tänavu esinesid samas õppeasutuses loengutega teiste seas Toivo Klaar ja Christian-Marc Lifländer.

CERIS-e auhinna asutas 1985. aastal rühm ülikooli professoreid, diplomaate ja ametnikke. Auhinnale anti nimi kooli esimese presidendi suursaadik Alfred Caheni (1929-2000) järgi, kes oli Belgia diplomaat ja Lääne-Euroopa Liidu (WEU) peasekretär aastatel 1985-1989.

Auhinna eesmärk on edendada teadustööd ja kraadiõpet poliitika, rahvusvaheliste suhete ja arengupoliitika valdkonnas.

Aastaid tagasi Tartu ülikooli lõpetamise järel Brüsselisse europarlamendi saadiku Toomas Savi assistendina tööle asunud Joel Hirv on europealinnas toimetanud viimased üksteist aastat.

Tema praegune ametikoht Euroopa Parlamendis kannab pikka ja keerulist nime: presidentuuri peadirektoraadi õigusaktide direktoraadi õigusloome kvaliteedi üksuse E - välisasjad eesti keele osakonna dokumentide haldur.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles