Rattakrossi medali nõudlejad trotsisid palavust

Margus Martin
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakkelane Joosep Veelmaa Kiviõlis toimunud rattakrossi soojendusringil.
Rakkelane Joosep Veelmaa Kiviõlis toimunud rattakrossi soojendusringil. Foto: Agnes Pajur

Kiviõlis toimunud Eesti meistrivõistlustel rattakrossis (XCO) näitasid kahel päeval suvekuumuses ja füüsiliselt raskel rajal head minekut mitu Lääne-Viru rattasportlast.

Laupäevasel esimesel võistluspäeval saavutas Toomas Tuuna (Siplased) esikoha Seenior 5 klassis, Anet Sirvel (KJK) lõpetas N16 arvestuses teisena.

Teistest läänevirulastest pedaalis Roland Toome (Seenior 3, Siplased) end viiendaks, Mairit Kaarjärv (N12, SK Rakke) kuuendaks, Mehis Leigri (Seenior 1, Siplased) seitsmendaks ja Joosep Veelmaa (M14, SK Rakke) kaheksandaks.

Sportklassis, kus selgitati Eesti esivõistluste parim, krooniti võitjaks Ivar Vaab (Siplased), Sten Eric Nirgi (KJK) leppis neljanda kohaga.

Teisel võistluspäeval tulid rajale eliitklassi ratturid, teiste hulgas maratonidele spetsialiseerunud Greete Steinburg (SK Rakke). Kui Lääne-Viru mehi seekord medaleid nõutamas ei olnud, siis siit kandi naisi võistles neli. Neist parimana teenis Steinburg kolmanda koha.

"Greetel oleks nagu kõik eeldused head olnud: palav ilm, füüsiliselt raske rada. Kahjuks enesetunne kõige parem ei olnud ja korraks stardis tõrkus ka tehnika, mistõttu pääses ta viimasena rajale," rääkis rakkelanna isa Enno Eilo. "Viimasel ringil lipsas sisse ka paar sõiduviga. Nii et kahele tugevamale naisele ei olnud sellel päeval midagi vastu panna."

Samuti koges ärevaid hetki Merili Sirvel, kelle ratta tagajooksul purunes poolteist ringi enne lõppu kodar. "Ta sai küll viimasel ringil Greete varujooksu, aga selle ülekanne rattale ei sobinud ning nii tuli loovutada U23 klassi kindlana tundunud hõbemedal Mairis Õispuule," kõneles Eilo. Üldjärjestuse kuuendana finišeerinud Sirvelile riputati seega oma vanuseklassi arvestuses kaela pronks.

Naiste üldarvestuse seitsmes koht kuulus Maris Kaarjärvele (SK Rakke).

Mõlemal päeval valitses Kiviõlis suur kuumus, millele lisas omakorda vürtsi väga tolmune ja tahmane rada. "Kellel tuli kukkumine läbi teha, jätkas juba täiesti uue väljanägemisega," ütles Enno Eilo.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles